AKP'nin ilaç politikası! Parası olmayan ölsün

7 Mart 2013 Perşembe

AKP Hükümetinin uyguladığı ilaç politikları, hayati önem taşıyan ilaçların bulunmasını neredeyse imkansızlaştırdı.Hükümetin politikaları nedeniyle ölümle burun buruna yaşayan hastalar da nasibini aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu ve ithalatçılar arasında yaşanan fiyat sıkıntıları, yurttaşı sağlığından etti.

AKP hükümetinin uyguladığı ilaç politikaları hastaları mağdur etti. Çoğunluğunu ithal ilaçların oluşturduğu yaklaşık 500 kalem ilaç piyasada bulunmuyor.

Sağlıkta artan harcamalar nedeniyle ilaç fiyatlarında indirimlere gidilmesi ve birçok ilaç firmasının piyasaya ürün vermekten kaçınması hastaların daha ucuza alması gereken ilacı yaklaşık 6 kat daha yüksek fiyata almasına neden oluyor.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Dr. Semih Güngör, ithalatçı firma ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında fiyat konusunda yaşanan sıkıntı ve ilaç politikaları nedeniyle çok sayıda ithal ilacın bulunamadığını söyledi. 

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu da, AKP Hükümetinin uyguladığı sağlık politikalarının tamamen kara yönelik olduğunu vurguladı.

Eczacı Gülderen Birol ise, ilaç bulamayan birçok hastanın, ölüm korkusu ile pskikolojik sorunlar yaşadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr Sevda Kalkan
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com