Suriye halkının tek güvencesi Türk milletidir

23 Aralık 2012 Pazar

Halep, Tartus, Kesap ve Hama'dan binlerce kadın yaşadıkları savaşa rağmen gülen gözleriyle Türkiye Suriye kardeşliğini haykırdı. Suriyeli kadınlar Türk kadınıyla el ele emperyalist savaşa izin vermeyeceklerini ilan etti.Türk ve Suriyeli kadınlar haksız savaşa karşı tüm dünyaya “Evlatlarımızın birbirine kırdırılmasına izin vermeyeceğiz” mesajı verdi. Kucaklarında bebekleriyle kadınlar, Suriye bayrağını gururla taşıyan genç kızlar ve çocuklar... Saatlerce ayakta, coşkuyla slogan attı. Suriyeli kadınlar yaşadıkları savaşa rağmen gülen gözleriyle dünyaya Türkiye Suriye kardeşliğini haykırdı.


Lazkiye'de kadınlar, İşçi Partisi Öncü Kadın'la eşzamalı miting yaptı. Lazkiye Uluslararası Olimpiyat Stadı'nda Halep, Tartus, Kesap ve Hama'dan binlerce Suriyeli kadın toplandı. Mitingde yalnızca Suriyeli değil Türk kadınlar da emperyalist savaşa izin vermeyeceklerini açıkladı.

Suriyeli Kadınlar Birliği'nin düzenlediği mitingde kadınların taşıdığı Türkçe ve Arapça pankartlar mitingin amacını özetledi: “Suriye Türkiye kadınları evlatlarının birbirine karşı savaşmasına izin vermeyecektir”, “Emperyalistlerin tetikçisi Erdoğan, Suriye Türkiye kardeşliğini bozamayacaktır”, “Suriye Türkiye halkları kardeştir”, “Beşar Hafız Esad Suriye'nin Atatürk'üdür”, “Suriye'yi kana bulayan eller kırılacaktır”, “Erdoğan, Katar, Suudi ve onların tetikçileri laik Suriye halkını yenemeyecektir”.

'BU GÜNAHIN VEBALİNİ ÖDEYEMEZSİNİZ'

Mitingde Suriye Mukavemet Temsilcisi Sevsan Dilani, Tayyip Erdoğan yönetiminin Türk kadınını temsil etmediğini söyledi. Dilani Erdoğan'a seslenerek, “Ülkenizde vatansever aydınları zindanlara atarak kadınların, kızların, annelerin ağlamasına yol açtınız. Şimdi dönüp komşunuz Suriye'ye karşı savaş açarak bizleri ağlatmayın. Bu günahın vebalini ne bu dünyada ne öteki dünyada ödeyemezsiniz.” diye konuştu. Dilani, “Türkiye Suriye kardeştir” sloganları arasında “Suriye halkının tek güvencesi Türk milletidir” dedi.

'ANALAR BU SAVAŞI ENGELLEYECEK'

Suriye milletvekili Seyha Tıryfi, konuşmasına Antakya'da Türk kadının mitingini selamlayarak başladı. Tıryfi savaşa karşı barışı savunan Türk kadının sesinin en yüksek iktidarların sesinde bile daha gür çıktığını söyledi. Tıryfi, “Türk kadınının sesi anaların gücüyle savaşların engelleneceğinin teminatıdır” diye konuştu.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın yakın akrabası Baas Partisi il yöneticisi Gada Esad, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tavrının Türk halkına mal edilemeyeceğini söyledi. Esad, “Biz kendimizi bildik bileli Türk halkını seviyoruz. Sevmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN SELAM

Mitingde Antakya ve Samandağ'dan Türk kadınları da konuşma yaptı. Antakyalı İlhan Muhammed, Suriyeli kadınlara Türkiye halklarının dayanışma mesajını okudu. İlhan Muhammed'in Hatay'dan getirdiği selam, salonda coşkuyla karşılandı. Kadınlar, ellerini havaya kaldırarak iki ülkenin kardeşliği üzerine slogalar attı.

Karanlık çıkarlar adına kardeş halkların birbirine kırdırılmak istendiğini söyleyen Muhammed sözlerine şöyle devam etti: “Suriye'nin başına gelenler yarın Türkiye'nin başına örülecek çorabın hikayesini anlatıyor. Suriye halkı sanmayınız ki Erdoğan yalnızca sizin ülkenizde kanlı kıyımlara azılı katillere, vahşete destek veriyor. Erdoğan, ülkemizde vatanseverleri, devrimci Atatürk'ün askerlerini subaylarını zindana tıkıyor. Bütün bunlar Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçasıdır. Bunun için diyoruz ki Suriye'yi bölmek isteyenler Türkiye'yi bölmek isteyenlerdir. Suriye muhalefeti adı altında çalışanlar sadece Suriye'nin değil Türkiye'nin de düşmanlarıdır. Bölge halkları ezelden ebede kadar barış içinde bir arada yaşamanın birlik olmanın dostluğun ve kardeşliğin temsilcileri olarak mücadele edecekler, bu yolda her türlü bedeli ödemeye hazır olacaklardır. Türkiye halkından size getirdiğim selam BOP Eşbaşkanı Erdoğan'ın iflas edeceğine bölgede halkların kardeşliği ve barışının galip geleceğine bir işarettir.”
Samandağ'dan Rana Haddar da yaptığı konuşmada, iki halkın kardeşliğininin daim olacağını hiçbir siyasi iktidarın bu kardeşliği bozamayacağını vurguladı. 

ulusalkanal.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com