İzmir'de YÖK tasarısı sorgulandı

7 Mart 2013 Perşembe

İzmir'de öğrenci ve akademisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu "Bilim ve Üniversite Forumu" etkinlikleri başladı. İlk kez yapılan söyleşide sağlıkta dönüşüm programı ve yeni YÖK tasarısı masaya yatırıldı.

Türkiye Gençlik Birliği’nin girişimleriyle oluşturulan "Bilim ve Üniversite Forumu" ilk etkinliğini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirdi.

"Hocalarımıza sorularımız var" adlı söyleşide sağlıkta dönüşüm programı ve yeni YÖK tasarısı tartışıldı.
Söyleşiye çok sayıda öğrencinin yanı sıra öğretim üyeleri ve sendikacılar da katıldı.

Ege Öğretim Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ruhi Özyürek, YÖK’ü kaldıracağız, diyen AKP’nin yeni YÖK taslağı hazırladığını ifade etti.

Özyürek şunları kaydetti: "YÖK’ü kaldıracağını söylemişti, ben öyle hatırlıyorum, bilmiyorum. Parti programında da böyle yazdığını hatırlıyorum. Fakat yeni YÖK yasasıyla arkadaşlar, pratik olarak söylemek gerekirse her üniversiteye YÖKçükler geliyor. YÖK yasası böyle; küçük YÖKçükler oluşuyor, biz YÖK’ün kaldırılmasını beklerken. Ama tabi beklemeyeceğiz, bunun için mücadele edeceğiz."

Söyleşide İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Can Ceylan, YÖK ile ilgili çözüm önerisinde bulundu.

Ceylan: "YÖK ya da TYÖK yerine, üniversite öneticilerinin içinde yer aldığı sadece plan ve koordinasyon olarak çalışmayı ilke edinmiş siyasi etkilere kapalı, evrensel değerler üzerine yükselirken ulusal değer ve kavramları göz ardı etmeyen demokratik, katılımcı, çağdaş, laik ve dinamik bir yapılanma gerekir." dedi.

Ortopedi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Emin Taşkıran, Sağlıkta Dönüşüm programının başlangıcını anlattı.

Taşkıran şunları ifade etti: "Sağlıkta dönüşüm 1990’ların başında hatta 1980’lere uzanan, 1990’ların başında imzalanan antlaşmalarla, Dünya Bankası ile yapılan antlaşmalarla yavaş yavaş, kademe kademe hayata geçirilen bir olgudur."

Türkiye Gençlik Birliği İzmir Başkanı Ezgi Sağcan da konuşmasında, "Bilim ve Üniversite Forumu"nu değerlendirdi.

Üniversitelerin ayağaya kalkacağına vurgu yapan Sağcan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu forumlar da bunun ayak sesleri olduğunu gösteriyor. Üniversitelerin asli unsurları olan öğrenciler ve akademisyenler, hocalarımızla birlikte ancak bilime, üniversiteye yapılan saldırıları hep birlikte göğüs gerebileceğimizi söylüyoruz."

Bilim ve Üniversite Forumu, katılan öğrencilerin beğenisini topladı.

ulusalkanal.com.tr Günay Çörtük-Akın Kara
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com