İmralı'ya yeni heyet hazırlığı

18 Ocak 2013 Cuma

Amerikan patentli açılım süreci, Diyarbakır’daki cenaze gösterisinin ardından hız kazandı. Hükümet kanadı ve BDP'den Öcalan'la ikinci tur görüşmelere başlama işareti geldi. Ahmet Türk, "hükümetin güveni arttı, bu sefer İmralı’ya Eşbaşkanlar gider” dedi. Önümüzdeki günlerde İmralı'yı yeni heyetlerin ziyaret etmesi bekleniyor

Paris’te PKK’lıların katledilmesiyle bekleme sürecine giren açılım süreci, Diyarbakır’daki cenaze gösterisi sonrası yeniden hız kazandı. AKP’li kurmaylardan Öcalan'la ikinci tur görüşmelere vize veren açıklamalar peş peşe geldi. 

Diyarbakır’daki bu görüntüler sonrası DTK Başkanı Ahmet Türk, Amerikan patentli açılım sürecinin ikinci perdesini açıkladı. Hürriyet’ten Enis Berberoğlu’na konuşan Türk, cenazeler sonrası hükümetin kendisine güveninin geldiğini belirtti. Ahmet Türk,  “İmralı görüşmelerinin önü açıldı” dedi. Türk, Öcalan'la görüşmeye bu kez BDP Eşbaşkanları’nın gideceği mesajını verdi. AKP’nin açılım danışmanı Yalçın Akdoğan da cenazelerle ortaya çıkan tabloyu, açılımı ileri götürmeye yönelik yapıcı davranış olarak niteledi, “BDP sürece uygun davrandı” dedi. Akdoğan ayrıca Mustafa Koç’un açılıma destek açıklamalarından memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Tüm bu mesaj alışverişi ve açıklamalarla birlikte Barzani himayesinde gelişecek Erbil sürecinin önünde açıldı. Daha önce basına sızdırılan açılım takviminde Erdoğan'ın Afrika gezisi sonrası İmralı ve Kandil'le temasların yoğunlaştırılacağı belirtilmişti.

ulusalkanal
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com