İşte terörün yeni hedefi

24 Aralık 2012 Pazartesi

PKK 2013'te böyle eylem yapacak

Levent İÇGEN - ANKARA
PKK'nın 2013'te "kıra dayalı şehir savaşı" stratejisi planladığı ortaya çıktı. BİLGESAM (Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkanı Atilla Sandıklı, PKK'nın 2013 yılında "Kıra Dayalı Şehir Savaşı" stratejisini hayata geçireceğini iddia etti.

Sandıklı, "PKK terör örgütünün, 'devrimci halk savaşını' başlatabilmek için 'şehir terörizmi'ni önümüzdeki dönemde yaygın bir şekilde kullanmaya çalışacağı öngörülmektedir. PKK terör örgütü gelecek aylarda 'devrimci halk savaşı' stratejisini kırda ve şehirde eşgüdüm içerisinde yürütmeye çalışacaktır.

Bu uygulamanın temel dayanak noktalarını ise 'kır örgütlenmesi', 'şehir örgütlenmesi' ve 'ayaklanma unsurları' oluşturacaktır. Şehir merkezlerini savaş alanına dönüştürmeyi hedefliyorlar" dedi.

ŞEHİR TERÖRİSTİ 

Sandıklı, BİLGESAM'ın internet sitesinde yayımlanan analiz yazısında, PKK'nın etnik, dinsel ve düşünsel farklılıkları ön plana çıkartacağını, kırda ve şehirde eşgüdüm içinde hareket edeceğini, suikast tarzı eylemler yapacaklarını ve şehir teröristi yetiştirmek için örgüt mensuplarına dersler vermeye başladığını belirtti. Sandıklı'nın açıklamaları özetle şöyle:

FİNAL YILLARINDA BAŞARISIZ OLDULAR: Final yılı olarak ilan ettiği 2012 yılında yaşanan başarısızlık karşısında PKK, sadece kıra dayalı bir sözde savaşın, örgütün “kesin zafere” ulaşmasını engellediğini, “demokratik özerkliğin” inşa edilebilmesi için şehirlerde daha etkin örgütlenmenin ve “şehir savaşının” zorunlu olduğunu ifade etmeye başlamıştır.

Bu nedenle örgüt “Kıra Dayalı Şehir Savaşı” stratejisini oluşturmuş ve bu strateji doğrultusunda faaliyetlerini planlamıştır.

ETNİK DİNSEL VE DÜŞÜNSEL FARKLILIKLARI ÖN PLANA ÇIKARTACAKLAR: Bu strateji kapsamında PKK terör örgütünün, PKK’ya destek veren Kürt vatandaşların dışındaki bütün Kürt gruplarını da içine alacak şekilde Demokratik Toplum Kongresi’ni geliştirmeye çalışacağı ve bütün devrimci unsurları bir araya getirecek Halkın Demokratik Kongresi’nin oluşturulması için girişimlerini artıracağı değerlendirilmektedir.

Terör örgütü, bu örgütlenme ile özgürlük, demokrasi, barış ve insan hakları kavramlarını istismar ederek ikircikli bir anlayışla bütün Kürt vatandaşların ve bütün sol görüşlü unsurların kendi hedefleri doğrultusunda hareket etmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

Her türlü hassasiyeti kullanarak toplum içinde ayrışma duygusunu artırmaya ve farklı etnik, dinsel ve düşünsel farklılıkları ön plana çıkararak devlete karşı eylemlere dönüştürmeye çalışacağı kıymetlendirilmektedir.

DEVRİMCİ HALK SAVAŞI: DTK ve HDK her türlü hassasiyeti istismar ederek halkı devlete karşı kışkırtırken ve bu doğrultuda eylemlere yönlendirirken PKK terör örgütünün, “devrimci halk savaşını” başlatabilmek için “şehir terörizmi”ni önümüzdeki dönemde yaygın bir şekilde kullanmaya çalışacağı öngörülmektedir.

PKK terör örgütü gelecek aylarda “devrimci halk savaşı” stratejisini kırda ve şehirde eşgüdüm içerisinde yürütmeye çalışacaktır. Bu uygulamanın temel dayanak noktalarını ise “kır örgütlenmesi”, “şehir örgütlenmesi” ve “ayaklanma unsurları” oluşturacaktır.

ŞEHİR MERKEZLERİNİ SAVAŞ ALANINA DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORLAR: Bu strateji doğrultusunda PKK, paralel devlet anlayışıyla devleti sınırlandırmaya ve etkisizleştirmeye yönelik eylemler yaparken, “demokratik konfederalizm” hedefiyle KCK adını verdiği sistemi hayata geçirmeye çalışacaktır.

Bu anlamda, sadece askeri tarz eylemlerle sınırlı kalmayarak, “şehir terörizmi” eylemleriyle şehir merkezlerinde bazı bölgelerde devlet iktidarını sınırlayarak ve etkisizleştirerek alan kazanmaya, şehir merkezlerini “savaş alanına” dönüştürmeye, bu şekilde ayaklanma unsurları için uygun koşulları oluşturmayı hedeflemektedir.

Belirlenen bölgelerde örgütlenerek devlet ve KCK olmak üzere iki farklı yönetimin geçerli kılınması, ilerleyen süreçte ise bu sözde kazanılmış alanların genişletilerek yaygınlaştırılması öngörülmektedir.

ŞEHİR TERÖRİSTİ YETİŞTİRMEK İÇİN DERS VERİYORLAR: Kır ve şehir örgütlenmesi ile eylemler artırılırken sivil itaatsizlik girişimleri ve halk ayaklanma unsurları ile kasabaların ele geçirilmesi planlanmaktadır.

Planlarda akşamdan harekete geçilip sabaha kadar yerleşim yerinin tümden kontrol altına alınması, polisin etkisizleştirilmesi ve birçok mahallenin günlerce elde tutulması öngörülmektedir. Terör örgütü bu amaçla “şehir teröristi” yetiştirmek için örgüt mensuplarına dersler vermektedir.

AYAKLANMA İÇİN FAALİYETTE BULUNACAKLAR: Günümüzde siyasal alanda görevlendirilmiş “şehir örgütlenmesi”nin devletin tasfiyesi için planlama ve çalışma yürüttüğü, gelecekte “kır örgütlenmesi” devleti tasfiyeye ve sıkıştırmaya çalışırken “şehir örgütlenmesi”nin tüm birikimini kullanarak halkı, “zafer” için son aşama olan “ayaklanma unsurlarına” dönüştürmek için faaliyette bulunacağı ve şehirlerde eylemlerini artırmaya çalışacağı değerlendirilmektedir.

KIŞ AYLARINDA SUİKAST TARZI EYLEM YAPACAKLAR: PKK terör örgütünün bu kapsamda kış aylarında “şehir örgütlenmesi” olarak nitelendirdiği yapıyı harekete geçeceği, şehirlerde gerçekleştirilecek eylemler ile hem şiddetin kentlere yayılması hem de sokak eylemlerinin önünün açılması için girişimlerde bulunacağı ve suikast tarzı eylem arayışlarına kış boyunca devam edeceği öngörülmektedir.
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com