Milletvekiline kağıt millete e-reçete

18 Ocak 2013 Cuma

AKP hükümetinin sağlık skandallarına bir yenisi daha eklendi. Çok tartışılan e-reçete uygulamasında yurttaşların tüm kişisel bilgileri kayıt altına alınırken, milletvekilleri ve yakınlarının bu uygulamadan muaf tutulduğu ortaya çıktı. Uygulamaya tepki gösteren sağlık örgütleri, bakanlığın bu uygulamanın gerekçesini açıklamasını istedi.

15 Ocak'ta hayata geçen e-reçete uygulamasında çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Yurttaşların fişlendiği uygulamadan milletvekillleri ve yakınları muaf tutulacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu, hekimlere Milletvekillerine ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere e-reçete oluşturmamaları ve eskisi gibi kağıt reçete yazmaları konusunda bir talimat gönderdi. Bu gelişmeye ilk tepki Türk Tabipleri Birliği ve Türk Psikiyatri Derneği'nden geldi.

Herkesin bilgilerinin ortaya dökülmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydeden TürkTabipleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan bilgilerin kötü niyetle kullanma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu vurguladı.

Türk Tabipleri Birliği Konsey Üyesi Dr. Osman Öztürk ise Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı'nı milletle vekil arasında ayrımcılık yapmakla suçladı.

Hekimler Sağlık Bakanlığı'na ve hükümete seslenerek vekillere uygulanan ayrıcalığın nedenini sordu.
Ayrımcılığa uğrayan yurttaşlar da en az hekimler kadar, yeni uygulamaya tepkiliydi. Uygulamayla kendilerine haksızlık yapıldığını düşünen yurttaş hükümetin bu uygulamasını eleştirdi.

ulusalkanal(Sinem Karataş)
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com