‘Apo’yla örtüşüyoruz’

21 Mart 2013 Perşembe

Başbakan Erdoğan, Hollanda'da yaptığı açıklamada Öcalan'ın mesajını değerlendirdi. Apo'yla örtüştüğü söyleyen Erdoğan mitingde Türk Bayrağı olmamasını eleştirdi.

Başbakan Erdoğan bir dizi ziyaret için gittiği Hollanda’da Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı.
Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına değinin Erdoğan “Türk Bayrağı olmaması provokasyon. Bayrağın mitingde olmaması verilen mesaja ters düşüyor” dedi.
Erdoğan’ın konuşması şu şekilde:
Öcalan’ın mektubuyla ilgili olumlu tepkiler doğurmuştur ama bu süreci özellikle olmusuz etkileme gayreti içerisinde olan bazı marjinal gruplar açısından da olumsuz olmuştur.
Bu yaklaşımlar devam edecektir. Çünkü terör üzerinden beslenen gruplar var ülkemizde. Bu terör üzerinden beslenen grupların oyununu da bozan bir süreçtir.
Bundan dolayı bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Tabii gönül şunu çok arzu ederdi; bunu da söylemem lazım. Diyarbakır’da yapılan böyle bir çözüm süreci mitinginde orada Türk Bayrağının, Türk Bayraklarının olması gerekirdi. Türk bayrağının orada olmayışı aslında hala bu süreci olumsuz etkilemek gayreti içerisinde olanların bana göre bir provokatif yaklaşımıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak özellikle bir millet kavramı içerisinde -tek millet, tek bayrak- bunu özellikle Diyarbakır’da söyleyen bir Başbakan olarak bir tek vatan, tek devlet anlayışıyla buna yaklaşan ki Öcalan’ın mesajının içerisinde de bunları görüyoruz; ama bu uygulamalar ne yazık ki mesaja ters düşüyor.
Temenni ederim ki zaman içerisinde bunlar da giderilmek suretiyle ülkemizde 30 yıldır yaşanan sıkıntıyı böylece bir an önce aşmış oluruz diyoruz ve silahlar bırakılır sınır dışına geçmek isteyenler bu suretle ülkemiz aradığı refahı, huzuru, mutluluğu yakalar.
‘AÇIKLAMALARIMIZ ÖRTÜŞÜYOR’
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir gazetecinin Abdullah Öcalan’ın mesajına ve bundan sonra süreçte ne beklenebileceğine ilişkin sorusuna ‘Buradaki mesajlar zaten bizim aylardır, yıllardır söylediğimiz şeylerdir. Burada beklenen ülkemizi terketmeleridir. O zaman bizim güvenlik güçlerimizin de zaten operasyon yapma gibi bir lüksü yoktur. Bunu defaatle söyledim. O zaman bu operasyonlar da biter. Verilen mesajlar bizim sürekli verdiğimiz mesajlarla örtüşüyor. Bunu da özellikle belirtmek isterim.’ cevabını verdi.
sozcu.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com