Önce ‘taciz’ sonra ‘sürgün’

22 Ocak 2013 Salı

İstanbul Fatih İlçe Eğitim Müdürlüğü bu kez ‘sürgün’ iddiasıyla gündemde.

Geçtiğimiz yıl müdüründen taciz gördüğü iddiasıyla mahkemelik olan ve müdürünün cezaevinde kalmasına neden olan kadın çalışan, bu kez sürgüne uğradığını iddia etti. Kadının Bahçelievler’de bir başka kuruma gönderildiği ortaya çıktı.
Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Ş.Ç geçen yıl Haziran ayında dört kadın çalışana ‘cinsel saldırı’ suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Hakkında hazırlanan iddianamede 28 yıla kadar hapsi istenen müdür Ş.Ç.’nin avukatları, mahkemeye itirazda bulundu. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi, itirazı değerlendirerek Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Ş.Çnin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Yargılama sürerken müdür görevine iade edildi. Böylelikle taciz iddiasında bulunan J.Y.,D.B, Ç.A. ve B.K. isimli 4 kadın yeniden şikayetçi oldukları müdürle çalışmak zorunda bırakıldı.

KADINLARA MOBBİNG İDDİASI
Baskıya uğradıkları iddia edilen kadınlardan dördü geri adım atmak zorunda kaldı. Kadınlardan Ç.A. Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tayinini istedi. Ç.A. isteğe bağlı yer değiştirme beklerken, kendisinin istemediği İstanbul Bahçelievler’de başka bir okula gönderildi.
Gerekçe olarak ise kadına açılan soruşturma gösterildi. İddiaya göre, soruşturma da mağdur kadın ‘devamsızlık, kurum çalışanlarına ve amirine sataşma’ gerekçeleri ile ‘hizmet gereği’ “sürgün” edildi.
Kamu Emekçileri Sendikaları İstanbul Şube Platformu üyeleri Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto gösterisi yaptı.
Grup adına konuşan platform sözcüsü Arzu Erdem: “AKP iktidarı ile birlikte kadınlar üzerindeki baskı, şiddet, mobbing ve taciz olaylarının çoğaldığı dikkat çekmektedir. Kadın erkek eşitliğine inanmadığını söyleyen Başbakan ve AKP iktidarı kadın düşmanı politikaları ile artan gericilik ve muhafazakârlık, kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmaktadır. Bizler Eğitim Sen olarak kadına yönelik şiddete karşı üyemiz olsun olmasın kadından yana her zaman tarafız. “Kadının beyanı esastır” ilkesini benimseyerek buradaki tacizin ve bununla beraber oluşan baskı, şiddet örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.
‘SÜRGÜN DEĞİL, GÖREVLENDİRME’
Söz konusu müdür Ş.Ç ise sürgün iddialarını reddederek, Ç.A.’nın isteği ve soruşturma
sonucu göz önünde tutularak başka bir yerde görevlendirildiğini söyledi.
Deniz AYAS sozcu.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com