TSK'yı sarsan istifa

24 Ocak 2013 Perşembe

Oramiral Güner, Balyoz ve ‘casusluk’ davalarına tepki olarak istifa etti.

İSTANBUL- Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Balyoz davasındaki mahkûmiyet kararları ve son olarak İzmir’de açılan “casusluk davası”nın ardından TSK’dan istifa etti. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel’in de istifa edilebileceği bilgisi kulislere yansıdı. Bu istifaları yenilerinin izleyebileceği öne sürüldü.

Oramiral Güner’in istifası üzerine önümüzdeki ağustos ayında görev süresi dolacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bilgel’in yerine atanacak isim kalmadı.

CAN ATAKLI KÖŞESİNDE YAZMIŞTI

Oramiral Güner’in istifa ettiği, ancak bu istifanın kuvvet komutanından geri döndüğü iddiası önceki gün Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı’nın köşesinde yer aldı. Ataklı köşesinde, “Aldığım bilgiye göre Donanma Komutanı Nusret Güner kasım ayında istifa etmiş. Gerekçesi çok basit; Arkadaşlarımız birer birer hapse atılıyor elimizden hiçbir şey gelmiyor, gelmediği gibi bir de biz buna yardım ediyoruz” görüşüne yer verdi.

İŞTE ASKERİ KULİSLERDEKİ İDDİALAR

gerçekgundem.com sitesi askeri kulislerde ise Oramiral Güner’in istifasına gerekçe olarak şu iddiaların konuşulduğunu yazdı:

- Güner, Donanma Komutanlığı’nın bulunduğu Gölcük’e yapılan baskın ve savcıların Balyoz davasında kullanılan belgeleri elleriyle koymuş gibi bulmaları, kendisinden önce Donanma Komutanı olan şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Oramiral Bilgel’in de hiçbir şekilde karşı koymayıp aksine savcılara kravat hediye etmesinden ciddi şekilde rahatsızlık duydu.

- Oramiral Güner bu rahatsızlığını birçok kez Kuvvet Komutanı Oramiral Bilgel’e iletmesine rağmen söylediklerinin ciddiye alınmadığı izlenimi edindi.

- Oramiral Güner, istifa konusunda kararlı olduğunu göstermek için istifa dilekçesinin suretini bazı yakın çalışma arkadaşlarına da verdi.

DENİZ KUVVETLERİ'Nİ ZORA SOKACAK

Oramiral Güner’in istifasını talep etmesine rağmen Kuvvet Komutanı Oramiral Bilgel’in “Şu anda bu istifa tüm TSK’yı ve komuta kademesini zora sokar” gerekçesiyle işleme koymadığı iddia edilirken, “Konuya yeni yılda bakarız” dediği öne sürülüyor. Ancak Güner’in, bu süreçte istifasını geri almadığı ve Bilgel’in de gerekli yasal işlemi tamamladığı bildirildi.
yurtgazetesi.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com