Suyu bulandırdılar

17 Ocak 2013 Perşembe

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer'in açıkladığı 'Ambalajlı Sular Raporu’ ortalığı karıştırdı.

Sağlıklı ve sağlıksız ambalajlı suların listesini aldığı puana göre yayınlayan Özer, “Sağlık Bakanlığı’nca yapılan resmi analiz sonuçlarına göre, Türkiye’de büyük bedeller ödeyerek satın aldığımız sular; kimyasal, biyolojik ve radyoaktif kirlilik açısından güvenle içilebilir olmaktan çok uzak” açıklamalarında bulundu.
Ancak açıklamadan birkaç saat sonra Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, iddialara yanıt verdi.
Söz konusu raporun Sağlık Bakanlığınca da incelendiğini, verilerin kaynağının, analiz metodunun, analizi yapanların yetkinliğinin, laboratuar koşullarının değerlendirildiğinde raporun bilimsel bir dayanaktan yoksun olduğunun görüldüğü bildirilen açıklamada, “Bilimselliği tartışmalı bir rapora dayanılarak haksız yere kamuoyunda infial uyandırmaya çalışmak etik bir davranış değildir. İçme-kullanma sularının takibini düzenleyen mevzuatımız Avrupa Birliği standardında usul ve esaslar içermektedir. Avrupa Birliği ülkelerinde ne uygulanıyorsa ülkemizde de uygulanan mevzuat aynıdır.” açıklamalarına yer verildi.
Açıklamada, 30 çeşit kirleticiye rastlanan bir suya sağlıklıdır raporu verildiğini beyan etmenin akıl dışı olduğu vurgulandı.
RAPORUN ARKASINDAYIZ
Sağlık Bakanlığı’nın açıklaması ardından ‘Ambalajlı Sular Raporu’nu açıklayan Kemal Özer Sozcu.com.tr’ye konuştu. Özer, yayımladıkları raporun  arkasında olduklarını açıkladı.
Özer “Biz raporumuzu hazırlarken zaten Sağlık Bakanlığı’nın verilerinden yararlandık. Bakanlık yalanlama geçti evet ancak kendini yalanladı. Bizim bu analizleri yapabilecek teknik alt yapımız zaten yok. Bakanlık verilerini kullandık ve yorumladık. Yarın da konuyla ilgili geniş bir açıklama yapağız” dedi.
BAKANLIK: BİLİMSELLİKTEN UZAK
Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Özer’in bu açıklamasıyla ilgili, Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi’nin hazırladığı su raporunun tamamen dayanaksız ve güvenilirlikten uzak olduğunu bildirdi.
Sağlık Bakanlığı yetkilileri yaptığı açıklamada bu sivil toplum kurumuyla hiçbir bilgi paylaşımında bulunulmadığını, hatta bu araştırma sonucuna laboratuvar koşullarında da yapılmadığını söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimi tüketicileri uyararak, araştırmanın güvenilir olmadığını ve bilimsellikten uzak olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanlığı’nın iddiaları yalanlaması ile ilgili açıklamayı Bakanlık internet sitesinde yayımlamamış olması dikkat çekti.
Sözcü/Deniz AYHAN – Deniz AYAS
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com