G.Saray’dan F.Bahçe’ye; İyi ki varsın ebedi dost

17 Ocak 2013 Perşembe

Sitene Ekle

Galatasaray, ezeli rekabetin 100'üncü yılında oldukça anlamlı bir mesaj yayımladı.



Özellikle 3 Temmuz sürecinden sonra yaptıkları sert açıklamalarla bir çok kez karşı karşıya gelen, Tahkim Kurulu’nun Raul Meireles’in cezasını indirmesi tartışmalarında sert mesajlar veren Türk futbolunun iki çınarı, bu kez futbolseverlerin özlediği bir tabloyla gündeme geldi.
EZELİ REKABETTE 104 YIL
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ilk maç, bundan tam 100 yıl önce bugün oynandı.
17 Ocak 1909 tarihinde Union Club sahasında yapılan ve Emin Bülend’in golleriyle 2-0 sarı-kırmızılı takımın galibiyetiyle sonuçlanan bu maça ait olduğu kesinleşen tek fotoğraf, Galatasaray Kulübü’nün resmi internet sitesinde yer alan ‘Tarihte Bugün’ bölümünde yayınlandı.
‘İYİ Ki VARSIN’ MESAJI
Resmi sitedeki açıklamada, “Türk futbol tarihinin akışını belirleyen bu ezeli rekabetin ve ebedi dostluğun 100. yılı şerefine bu fotoğrafı gururla yayınlarken ‘İyi ki varsın Ezeli rakibimiz ve Ebedi dostumuz Fenerbahçe’ diyoruz” denildi.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 104 yıl önce oynanan ilk maça ait tek fotoğraf, sarı-kırmızı kulübün kurucusu Ali.
Sami Yen’in kişisel fotoğraf albümünde bulundu ve ilk kez 2009 yılında satışa çıkan ‘Yüzyılın Öyküsü: Galatasaray Tarihi’ kitabında yayınlandı.
YÜZYILIN CENTİLMENLİĞİFenerbahçe Kulübü tarafından ezeli rekabetin 100′üncü yılında, 17 Ocak 2009 tarihinde yapılan açıklama ise şöyle:
“Bir tarihi yaşamak ve bu tarihe sahip çıkarken de onu yarınlara nakletme çabası içinde bulunmak şüphesiz ki ilkelerin en yücelerindendir. Bu anlamda, sportif faaliyetler çok anlamlı bir misyonu da beraberinde getirmektedir; Sporun, sevgi, kardeşlik ve dostlukları pekiştirmesini… İşte, Türk spor tarihi içinde liderlik anlamında hep en ön saflarda yer almış iki güzide kulübümüz Fenerbahçe Spor Kulübü ile Galatasaray Spor Kulübü, futbol liglerinde ilk kez karşı karşıya geldikleri 17 Ocak 1909 tarihinden bugüne, acı ve tatlı hatıraları ile birlikte yüz yılı arkalarında bırakırken, ebedi dostluk anlayışı içinde bizlere de, dünyanın en ünlü üç derbisinden biri ayrıcalığındaki ‘ezeli rekabet’i hediye etmişlerdir. Birlikte daha nice yüz yıllar karşılaşmayı umduğumuz tüm sportif faaliyetlerde galip gelenin daima sevgi ve barış olması dileklerimizle, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ezeli rakip ebedi dostumuz Galatasaray Spor Kulübü’ne, en içten sevgi ve saygılarımızı sunarız.”
Sözcü

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com