Arınç’tan teşekkür

18 Ocak 2013 Cuma

Arınç : "Diyarbakır'daki törenler olaysız geçti. Teşekkür ederim"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Partisinin MKYK toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Fransa’da öldürülen 3 PKK’lı kadının dün Diyarbakır’da gerçekleştirilen cenaze törenlerine ilişkin Arınç “Ben de binlerce, on binlerce Diyarbakırlı’nın bu üç kadının cenazesine büyük bir saygı gösterdiklerini, hiçbir taşkınlık yapmadıklarına şahit oldum. Bundan dolayı seviniyorum çünkü herkesin beklentisi bir taşkınlık, bir saldırı, bir provokasyon olabilir mi korkusuydu. Kendilerine yakışanı yaptılar. Çok büyük bir olgunluk içerisinde cenazelerin defnine yardımcı oldular. Diyarbakır’dan beklediğimiz buydu, halkından beklediğimiz buydu. O insanların cenazelerine insani açıdan büyük bir olgunlukla sahip çıktılar. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Arınç Fransız polisinin söz konusu olayı örgüt içi hesaplaşma olarak göstermeye çalıştığı yönündeki iddiaların olduğunu sorusuna ise  ”Hiç bilemem, olay ortaya çıksın, aydınlansın; biz de ne olduğunu bilelim” diye cevap verdi.
Sözcü
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com