1 milyon kişi işsiz kalacak

18 Ocak 2013 Cuma

Ko­nut sa­tı­şı­na uy­gu­la­nan KDV oran­la­rı­nın ar­tı­rıl­ma­sıy­la bir­lik­te baş­la­yan tar­tış­ma gi­de­rek ar­tı­yor.

Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şek ko­nut­ta KDV ora­nıy­la il­gi­li dü­zen­le­me­ye iliş­kin ola­rak, ge­ri­ye dö­nüş ol­ma­ya­ca­ğı­nı be­lirt­ti ve “Bu def­ter ka­pan­mış­tı­r” de­di. Ba­kan Şim­şek, “Bu ko­nu­da son de­re­ce doğ­ru bir adım at­tı­ğı­mız ka­na­atin­de­yi­m” de­di.
DEF­TER KA­PAN­DI MI?
Dün SÖZ­CÜ­’de ay­rın­tı­lı ola­rak yaz­dık.
Ko­nut­la­rın KDV’­si ile il­gi­li Ka­rar­na­me­’de cid­di bir ha­ta var. Lüks ko­nut yok. Bi­rin­ci sı­nı­fa da kü­mes­ler, ba­ra­ka­lar vs. gi­ri­yor. Asıl ol­ma­sı ge­re­ken ko­nut­lar ise 4. ve 5. sı­nıf ola­rak gö­zü­kü­yor.
Bu ko­nu ile­ri­de yar­gı­ya in­ti­kal et­ti­ğin­de, Ma­li­ye kay­be­der. İn­şa­at­la il­gi­li tar­tış­ma­lar gi­de­rek ar­tı­yor. Ba­kan def­te­ri ka­pat­tı ama iş­çi­siy­le, mü­te­ah­hi­diy­le in­şa­at sek­tö­rü bu def­te­ri ka­pat­ma­ya­cak gi­bi…
DA­RAL­MA İŞ­SİZ­LİK GE­Tİ­RİR
İn­şa­at Mü­te­ah­hit­le­ri Kon­fe­de­ras­yo­nu (İM­KON) Ge­nel Baş­ka­nı Ta­hir Tel­li­oğ­lu; “Ko­nut­ta KDV uy­gu­la­ma­sın­dan ge­ri adım atıl­maz­sa, sek­tör­de is­tih­dam edi­len 4 mil­yon ki­şi­den yak­la­şık bir mil­yo­nu iş­siz ka­lı­r” uya­rı­sın­da bu­lun­du. Tel­li­oğ­lu, “Tür­ki­ye eko­no­mi­si yüz­de 3’e ya­kın bü­yür­ken, in­şa­at sek­tö­rün­de­ki bü­yü­me­nin yüz­de 1’de kal­dı­ğı­nı, bu ra­ka­mın 2009’da­ki ek­si bü­yü­me­nin ar­dın­dan son yıl­lar­da­ki en dü­şük ra­ka­m” ol­du­ğu­nu vur­gu­la­dı.
Tel­li­oğ­lu, “Doğ­ru­dan ya da do­lay­lı ola­rak yak­la­şık 4 mil­yon ki­şi­ye is­tih­dam sağ­la­yan in­şa­at sek­tö­rü­nün dip yap­tı­ğı bir dö­nem­de yü­rür­lü­ğe gi­ren KDV uy­gu­la­ma­sı ne­de­niy­le, va­tan­daş, sı­fır ko­nut ye­ri­ne ikin­ci el ko­nut­la­ra yö­ne­le­cek. Ko­nut­ta KDV uy­gu­la­ma­sın­da ge­ri adım atıl­maz­sa, sek­tör­de yak­la­şık 1 mil­yon ki­şi iş­siz ka­lı­r” de­di. Uy­gu­la­ma­dan ge­ri adım atıl­maz ya da sek­tö­rü ra­hat­la­ta­cak ye­ni bir dü­zen­le­me ge­ti­ril­mez­se, iş­siz­lik­te ar­tış ol­ma­sı ka­çı­nıl­maz gö­rü­nü­yor.
Sözcü
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com