MİT: İşçi Partisi NATO'ya eylem yapacak iddiası dezenformasyon amaçlı

24 Aralık 2012 Pazartesi

Ergenekon davasında İşçi Partisi'ne yöneltilen "NATO karargahlarını bombalayacaklardı" suçlamasının, dezenformasyon amaçlı ortaya atıllığı Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından saptandı. MİT, NATO krokilerinin 2007 yılında bir PKK'lıdan ele geçirildiğini ve İşçi Partisi'ne ait olmadığını açıkladı. Ancak Ergenekon mahkemesi, MİT'tin yazısını 4 yıl boyunca sakladı.Ergenekon tertibi kapsamında İşçi Partisi'ne yöneltilen temel suçlamalardan olan "İzmir'deki NATO Üssü'ne saldıracaklardı" iddiası, MİT'in mahkemeye gönderdiği bilgi notuyla çöktü. MİT, bu iddianın "dezenformasyon" olduğunu açıkladı.


İşçi Partisi Genel Merkezi'nde 21 Mart 2008'de yapılan aramaların ardından bazı CD'lerde İzmir'deki NATO karargahına ait bilgilerin yer aldığı, İşçi Partisi'nin NATO karargahını bombalayacağı öne sürülmüştü. 

Ergenekon Mahkemesi, bu iddiaları MİT'e sordu. MİT ihbar mektubu ve CD'lerle ilgili hazırladığı bilgi notunu 30 Aralık 2008'de Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. 

Ancak mahkeme bu yazıyı 4 yıl boyunca dava dosyasına koymadı. 4 yıldır saklanan bilgi notunun dosyaya konulmasıyla, dava sürecini etkileyecek çok önemli bir gerçek ortaya çıktı. 

MİT'in gönderdiği raporla, NATO karargahına ait bilgilerin 2007 yılının Mart ayında ele geçirilen bir PKK'lının üzerinde bulunduğu açıklandı.

MİT raporunda, İşçi Partisi'nin bugüne kadar şiddet eylemleri yapmadığını ve bu eylemlerden yana olmadığını kaydedildi.

MİT, İşçi Partisi'nin NATO'ya yönelik eylem hazırlığında olduğu iddialarını dezenformasyon amaçlı olabileceğine dikkat çekildi. 

Bugüne kadar şiddet eylemine karışmamış olan ve böyle bir eyleme tevessül edebilecek potansiyeli de bulunmadığı düşünülen İşçi Partisi'nin, NATO'ya yönelik olarak planlanan eylemle ilişkilendirilmeye çalışılması; dezenformasyon amaçlı bir yönlendirme faaliyeti olabileceği ihtimalini de akla getirmesi bakımından önemli görülmüştür.

MİT, saldırıyı düzenleyecek kişiler listesi olduğu iddia edilen kişilerin de İşçi Partisi üyeleri olduğunu ve bu listenin yasal bir parti faaliyeti için oluşturulduğunu bildirdi.

Mahkeme sürecinde de İşçi Partisi'nde bulunduğu iddia edilen CD'lerin arama tutanaklarında yer almadığı, İstanbul'da emniyet ve savcılıkta delil torbalarına eklendiği saptanmıştı. 

ulusalkanal.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com