Okul sütü skandalı

28 Şubat 2013 Perşembe

Marmaris'te açık bir arazide güneş altında okullara dağıtılmak üzere bekletilen 57 bin adet okul sütü tespit edildi.

marmarisguncel.com’dan İlhan Barlas’ın haberine göre; Bu sabah saatlerinde duyarlı bir vatandaşın Marmaris Belediye Zabıta Müdürlüğüne haber vermesi üzerine tespit edilen sütler zabıta ekipleri tarafından alınarak, yedi emin deposuna götürüldü.
Bu gün sabah saatlerinde açık bir arazide güneş altında bekletilen çok sayıda sütün 48 AB 419 plakalı bir araç ile okullara dağıtılmak üzere nakledildiğini gören duyarlı bir vatandaş, durumu belediye zabıta ekiplerine bildirdi. Olayı haber alan zabıta ekipleri derhal bildirilen bölgeye gittiler. Açık alanda sütleri gören zabıta ekipleri, durumu polis, ilçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.
Olay yerine gelen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Tekin, Türkiye genelinde başlatılan okul sütü projesinin Marmaris’te de uygulandığını bu kapsamda sütlerin okullarda oluşturulan komisyonlar tarafından teslim alındığını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak burada bulunan sütlerden haberleri olmadığını söyleyen Tekin, konuyu araştırdıklarını belirtti. Tekin; “Sütlerin neden buraya koyulduğu ve buradan nereye gideceği konusunda bilgimiz yok, bu sütlerin burada bulunması son derece sakıncalı. Sütlerin hiç bir okula dağıtılmaması için tutanak altına almak için buraya geldik” dedi. Tekin, sütlerin 3 gündür okullara dağıtıldığına ilişkin iddiaya yanıt vermezken, ilgili firmanın sütleri buradan alıp geri götüreceğini söyledi. Tekin bir soru üzerine, sütlerin sağlık açısından bir risk taşıyıp taşımadığı konusunda bir görüş bildirmesinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.
İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilisi açıklama yapmaktan kaçınırken, sütlerin bulunduğu alana gelen Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’da konunun kendileri ile ilgisi olmadığını, durumun doğrudan sütlerin dağıtımını yapan firmanın sorumluluğunda olduğunu söylerken, bu sütleri 2 gündür içen öğrenciler ile ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı.
BU SÜTLERİ MARMARİS’TEKİ ÖĞRENCİLER 3 GÜNDÜR İÇİYOR
Sütlerin bırakıldığı alanda çalışan işçiler ve esnaf buradaki paketlerin süt olduğunu daha önce fark etmediklerini, ambalajının benzemesi nedeni ile bunları fayans paketleri zannetiklerini söyleyerek, buradaki sütler 3 gündür araçlarla buradan yüklenerek bilmediğimiz bir yere götürülüyordu. Demek ki bu sütleri okula götürüyorlarmış” dediler
Marmaris’te 3 gündür hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde gittiğini bildiren uzmanlar, üzerlerindeki naylonların da sera etkisi yapması nedeni ile sütlerin bozulma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu ve bu sütleri içen öğrencilerin mutlaka takip edilmesi uyarısında bulundular.
Öte yandan sütleri bu bölgeye bırakan ve buradan dağıtımın yapan firma ile ilgili şu ana kadar herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.
sozcu.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com