Yeni MGK Genel Sekreteri Muammer Türker kimdir?

25 Nisan 2012 Çarşamba


Anayasa Mahkemesi'nin 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törende siyaset ve yargı cephesinden ilginç mesajlar geldi. Abdullah Gül, esnek anayasa talebini dile getirdi. Kısa süre önce "siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz" sözleri gündeme oturan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bu kez de "millet iradesine çelme takma yeri değiliz" dedi.


Yeni MGK Genel Sekreteri Muammer Türker kimdir?

Hakkâri Valisi Muammer Türker, MGK Genel Sekreterliği'ne atandı. Türker, daha önce Başbakanlık'ta güvenlik işleri genel müdürlüğü yaptığını, konuya çok uzak olmadığını kaydetti. Türker, edindiği tecrübe ve birikimi milletin hizmetine sunma imkânına kavuşacağını söyledi.
EXETER'DEN GEÇTİ
Vali Muammer Türker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi İngiltere'de eğitim gördü. Hem de Gül ile aynı okulda. Türker, Exeter Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yaptı. Exeter Üniversitesi, özellikle İslam ülkelerinden gelen yabancı öğrencilerin tercih ettikleri bir okul. İslam ülkelerinde çeşitli düzeyde yöneticilerin bu üniversiteden doktora veya yüksek lisans yapmış olması dikkat çekiyor.
GÜVENLİK İŞLERİ: BAŞBAKANLIK KOZMİK BÜROSU
Muammer Türker, 2006-2009 yıllarında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, daha önce bir Daire Başkanlığı'yken "Jandarma Genel Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün istihbarat birimleri arasında koordinasyonu sağlamak üzere" Genel Müdürlüğe dönüştürüldü. Kurum'un ilk genel müdürü Türker oldu. Genel Müdürlük Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun sekretaryası görevini de üstlendi. Genel Müdürlük, o dönemde yapısı değiştirilen MGK'nın bazı görevlerini üstlendi. Bunların içinde en önemlisi ise psikolojik savaş. Bu ve diğer görevlerle birlikte Başbakanlığın kozmik bürosu haline getirilen Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nün "terörle mücadele" adı altında başta Ergenekon tertibi olmak üzere çeşitli tertiplerde rol aldığı belirtiliyor.
SES KAYDI'NDAKİ "DEĞERLİ" YÖNETİCİLER
Türker, 2009 başında Hakkâri Valiliği'ne atandı. Atanma tarihi Hükümet'in Kürt açılımına denk düşüyor. O dönemde özellikle Emniyet atamalarında da F tipi oldukları tescilli bazı görevlilerin Güneydoğu ve Doğu illerine gönderildi. Bu durum, akıllara geçen yıl ortaya çıkan Başbakanlık-PKK görüşmelerindeki bir bölümü getirdi. Görüşmeyi Başbakan adına yaptığını açıklayan dönemin Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı, bugünün MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bölgeye atanan vali ve emniyet müdürlerinin özel olarak seçildiğini ima eden ifadeler kullanmıştı.
Söz konusu bölüm şöyle:
"Geliştirilen bir özgürlük alanı açıldı. Bu açılan özgürlük alanı içerisinde örgütün alt birimleri eski alışkanlıklarından hareketle daha fazla mevzi kazanalım daha fazla örgütlenelim mantığı içerisinde. Bir noktaya kadar hani tolare edebiliyorsunuz çünkü dediğim gibi alandaki valiler, emniyet müdürleri bu noktada gerçekten çok değerli insanlar. Yani şu anda sizi bilmiyorum spesifik olarak isim vererek şikayet edebileceğiniz şu adam düşmandır bu adam şeydir".
Türker, 21 Ocak 2012'de Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Başkanı sıfatıyla Irak'ın kuzeyindeki Kukla Devlet yönetimiyle görüşmeler için üç gün Erbil'e gitmişti. Türker, bu ziyaretinde Irak merkezi yönetiminden bağımsız olarak Barzani yönetimiyle Irak'a iki yeni sınır kapısını görüşmüştü.


ulusalkanal.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com