O kalmayı seçmişti ama...

22 Mart 2012 Perşembe

Şark görevini bitirmesine rağmen Şırnak'ta kalmaya devam etti, Cudi'de şehit oldu.

O kalmayı seçmişti ama...
ŞIRNAK'taki Cudi Dağı'nda PKK'lı teröristlere yönelik karşı düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi 28 yaşındaki Arif Mamış'ın Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 1 çocuk babası şehit polis Mamış'ın, 2 yıllık şark görevini bitirmesine rağmen Şırnak'ta kalmayı tercih ettiği öğrenildi.

Şehidin Aladağ İlçesi'nde oturan babası İbrahim ve annesi Elif Mamış, acı haberi öğrendikten sonra fenalaşınca Adana'daki hastanelere kaldırıldı. Kalp hastası olan İbrahim Mamış, tedavisinin ardından merkez Çukurova İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki oğulları Mehmet, Önder ve Ercan Mamış'ın oturduğu iki katlı eve getirildi. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, önüne de taziye çadırı kuruldu.

3 YAŞINDA KIZI VARDI
Burada taziyeleri kabul eden ve metanetini korumaya çalışan baba İbrahim Mamış, oğlunun 6 yıl önce İstanbul'da çevik kuvvet polisi olarak göreve başladığını, 3 yıl orada kaldıktan sonra Şırnak'a tayinin çıktığını söyledi. Şehidin eşi Ebru ve 3 yaşındaki kızı Sude Naz'ın henüz Şırnak'ta olduğunu anlatan İbrahim Mamış, "Oğlumla 3 gün önce telefonla görüşmüştüm. Sadece, 'Nasılsın, iyi misin?' demiştik. Eşi ve çocuğu Şırnak'taydı, onlar da geliyorlar işte" dedi.

'ŞEHİT OĞLUM OLAYLARI ANLATMADI'
Şehit oğlunun Şırnak'taki olaylarla ilgili kendisine birşey söylemediğini belirten Mamış, "Devletimiz, milletimiz sağolsun. Olaylar başladığında birşey öğrenemedim. Akşam saat 19.00'da bir haber geldi. Öğrenmek istedim ama ulaşamadım hiçbir yere. Sabah Kaymakam bey bilgi verdi, ondan öğrendim şehit olduğunu" diye konuştu.

Yakınları ise polis memuru Arif Mamış'ın 2 yıllık şark görevini bitirmesine rağmen Şırnak'ta kalmayı tercih ettiğini söyledi. Şehidin mesleğini çok sevdiğini belirten yakınları, acılarının büyük olduğunu söylemekle yetindi. Şehit Arif Mamış'ın cenazesi, yarın Adana'da yapılacak törenin ardından Aladağ İlçesi'nde toprağa verilecek.

Yusuf BAŞTUĞ- ADANA- DHA

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com