Eğitim İş’ten Tan’a tepki

1 Mart 2012 Perşembe



“Atatürk’ün Meclisinde Atatürk’e hakaret edenleri…”
Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, DTP Milletvekili Altan Tan’ın, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmanın, “Türkiye’de son on yıldır süren rejim değişikliğinin yüksek sesle dillendirilmesi” olarak tarihe geçeceğini belirterek, “Atatürk’ün meclisinde Atatürk’e hakaret edenleri kınıyoruz” dedi.
Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Tan’ın, yalnızca bir milletvekili değil, aynı zamanda tipik bir tarih çarptırıcısı olduğunu öne sürerek, “Türkiye’de Kemalizm’e diktatörlük diyenlerin diktatörlükten anladıkları gericilere, işbirlikçilere ve işgalcilere karşı verilen mücadeledir” dedi.
-“TAN, İNGİLİZ EMPERYALİZMİNDE TUTSAK OLARAK YAŞAMAYA ÖZLEM DUYUYOR”-
Tan’ın konuşmasında dikkati çeken bir başka noktanın da “İngiliz emperyalizminde bir tutsak olarak yaşamaya duyduğu özlem” olduğunu iddia eden Demir, şunları ifade etti:

“Cumhuriyet yerine İngiliz işgalinde yaşamak istediğini televizyonlardan dile getiren düşüncelere daha önce de tanık olmuştuk. Ancak ilk defa bu talep Meclis kürsüsünden haykırılmış olmaktadır. Düşünce kodları emperyalizmin döşediği yazılımlarla dolu olan bu anlayış, Türkiye’deki ulus devleti, Osmanlıcı bir anlayışla köleleştirmenin en belirgin ve yetkin ifadesidir.
Kemalist Devrim’e bu çemkirircesine gerçekleşen sataşmaların nedeni bellidir; Cumhuriyet halkın sırtından geçinen din tacirlerinin oyununu bozmuş ve gerçek yüzlerini ortaya sermiştir. Öç alma ve kindarlık çağrılarının yapıldığı günümüz Türkiye’si, Mustafa Kemal’in ışığının karanlık zihinlerde açtığı oyukların acısının göstergesinden başka bir şey değildir.
Kurulduğu günden bu yana emperyalizme-gericiliğe-ırkçılığa ve bölücülüğe direnişin kalesi olan sendikamız, bundan sonra da direniş kültürünü geliştirecek yaygınlaştıracaktır. Cumhuriyeti ve Devrimimizi gericilerin ve işbirlikçilerin çarpık hezeyanlarıyla dolu tarih anlayışlarına terk etmeyeceğimizi tüm ulusumuza ilan ederiz.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com