Cumhuriyet yıkıcısı Saidi Nursi’nin tabelası nereye asılacak?

26 Mart 2012 Pazartesi

Cumhuriyet yıkıcısı Saidi Nursi’nin tabelası nereye asılacak?

Isparta İl Genel Meclisi Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı Saidi Nursi’ye kantin tanıtımlarında kullanacak. Alınan kararla Saidi Nursi’nin yaşadığı Isparta Eğirdir İlçesi’ne bağlı Barla Beldesi’nin yol kavşağına “Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin yaşadığı topraklardasınız” yazılacak.


Cumhuriyet yıkıcısı Saidi Nursi’nin tabelası nereye asılacak?

Isparta İl Genel Meclisi öyle bir karar aldı ki duyanların ağzı açık kaldı. Isparta İl Genel Meclisi, Mart ayı toplantısında şehrin tanıtımında kullanılmak için yol kenarlarına tabelalar konulmasını ve bu tabelalarda bölgenin özelliğinin anlatılmasını kararlaştırdı. Saidi Nursi’nin yaşadığı Eğirdir’e bağlı Barla Beldesi’nin girişine de “Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin yaşadığı topraklardasınız” yazılması planlandı.

İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarında almış olduğu karala. Barla Beldesi Anayol kavşağına,”Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yaşadığı topraklardasınız” sloganı yazılması oy çokluğu ile kabul edildi.


Kararla ayrıca Keçiborlu Dörtyol kavşağına ve Gümüşgün kavşağına, “güller diyarından geçmektesiniz, Eğirdir yol kavşağına “bir elma bir ömre bedeldir” yine Eğirdir İlçesi ve Uluborlu İlçeleri sınırları içerisinde yol kenarlarına “Hamitoğulları’nın başkentine hoşgeldiniz”, Gelendost İlçe sınırları içinde “Miryakefelon zaferinin kazanıldığı topraklardasınız” yazılacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta İl Başkanı Mahmut Özyürek İl Genel Meclisi’nin kararını mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı. Özyürek “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine Atatürk Devrimlerine karşı çıkmış birikişinin ismi bir beldenin, bir ilin tanıtımında kullanılamaz. Biz bu kararı mahkemeye götüreceğiz. Yasal süreçte bu uygulamadan vazgeçilmez ise o tabelanın azıldığı gün gidip sökeceğiz” dedi.

Ulusalkanal.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com