Kılıçdaroğlu'nun dediği doğru çıktı, Erdoğan memur emekliliğine geçiş yapmış

15 Ağustos 2010 Pazar

Kılıçdaroğlu'nun dediği doğru çıktı, Erdoğan memur emekliliğine geçiş yapmış
Memur–işçi polemiği..
Kılıçdaroğlu'nun dediği doğru çıktı, Erdoğan memur emekliliğine geçiş yapmış
Tartışmanın fitilini Başbakan Erdoğan'ın "Bay Kemal ikimiz de aynı maaşı alıyoruz. Sen memur emeklisisin, ben işçi emeklisiyim. Aynı maaşı alıyoruz. Başbakan olmam sebebiyle, aldığım artı para 280 TL" sözleri ateşledi. Erdoğan işçi emeklisi olduğunu söyledi ancak bu ayrıntı CHP Lideri Kemal Kılçdaroğlu'nun gözünden kaçmadı. O eski bir hesap uzmanıydı.

Kılıçdaroğlu  dediğini yaptı ve Erdoğan'ın  Emekli Sandığı numarasını açıkladı. Bir gazetenin haberine göre Başbakan Erdoğan'ın Bağkur'a 3 bin 22 TL borcu bulunuyor.

Kayıtlarda erdoğan “Terk etmiş sigortalı” olarak görünürken, Başbakan’ın kuruma olan borcunun 31 Ağustos 2010 tarihi itibarıyla geçerli olan borç olduğu bilgisi yer aldı.

Kayıtlarda prim borcunun ay sayısı da 24 olarak belirtildi. Erdoğan’ın Sosyal Güvenlik Kurumuna  borcu varken emeklilik aylığının nasıl bağlandığı sorusu  ise yanıtsız kaldı. Çünkü bir kişiye emekli aylığı bağlanabilmesi için tüm sosyal güvenlik kurumlarına olan borçlarını ödemesi gerekiyor.

1974 yılında  sigorta primleri ödenmeye başlanan Erdoğan, 5 bin 587 işgününü doldurduğu tarih olan 3 Mart 2000’de Sosyal Sigortalar Kurumu'na  başvurdu. Erdoğan’a 1 Nisan 2000 tarihinde de “işçi emeklisi aylığı” bağlandı. Erdoğan, 2 Şubat 2003’e kadar emekli maaşını çekmedi. Bankada 6 bin 320 TL’si biriken Erdoğan 2 şubat 2003’te biriken parasını çekti. Son beyanına göre 2.4 milyon TL malvarlığı olan Erdoğan milletvekili oldukkatan sonra işçi emekliliğini durdurup daha yüksek maaş alacağı memur emekliliğine geçti.

Ak Parti iktidarında 21 Nisan 2005 tarihinde Meclis’te kabul edilen 5335 Sayılı Yasa ile Türkiye Cumhuriyeti'nde emekli olanların kamuda çalışabilmeleleri için emekli maaşlarından vazgeçmeleri gerekiyor. Ancak Başbakan Erdoğan milletvekillerine tanınan ayrıcalıktan yararlanıyor. Yasada milletvekileri istisna kapsamına alındığı için Erdoğan emekli maaşını almaya devam ediyor. Başbakan Erdoğan işte bu yasal düzenlemeyle hem millletvekili maaşını hem de memur emeklisi maaşını alıyor




0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com