'Burada Yassıada'dan geri bir yargılama yapılıyor'

4 Haziran 2010 Cuma

Mustafa Balbay, 70. duruşmada kendini savundu

İKİNCİ Ergenekon Davası’nın 70. duruşmasında kendini savunan gazeteci Mustafa Balbay mahkeme heyetine “Yassıada demokrasi ticareti yapanlar dönüp bir de buraya baksın. Yassıada’da bir kin biriktiyse burada da bin kin birikiyor. Yıllar sonra bu kinleri konuşacağımıza bu süreci noktalamak sizin elinizde” diye seslendi.

“Burası ihtimaller mahkemesi”

Basında son haftalarda Yassıada yargılamalarına ilişkin yazıların yer aldığını hatırlatan Balbay, “Buradaki yargılama şekli Yassıada’dan daha geri, daha kötü bir yargılama yapılıyor. Davanın belli bir dosyası vardı, Son dakikada ’bu belge de vardı’denilmiyordu. Çerçevesi belliydi. Yassıada bir ihtilal mahkemesiyse burası ihtimaller mahkemesi. Bir ihtimal var o da özgürlük mü dersin? Burada esir gibi bekliyoruz” diye konuştu.

Ölümün hiçbir şeyin karşılığı olmadığını belirten Balbay, “Yassıada’da 3 kişi idam edildikten sonra ’üçe üç’ diye diye 1971’de 3 kişi idam edildi. Buradaki yargılamada ise Kuddusi Okkır, Prof. Dr Türkan Saylan ve Prof. Dr. Uçkun Geray da infaz edildi. Eğer böyle devam edere burası Yassıada’yı da 12 Mart’ı da geçecek” diye konuştu.

Duruşma salonun yapısını da eleştiren Balbay “Sanıklarla yakınları daha yakın oturabiliyorlardı. Berbere ’ön tarafının önemi yok, ense tıraşım iyi olsun’ diyorum. Bütün ziyaretçiler ensemizi görebiliyor, uzaktan bakabiliyorlar. Gazetecilere en kötü yer ayrılmış. Salon en kötü şekilde dizayn edilmiş” dedi.

Seyfi Oktay’ın gözaltına alınmasını eleştiren ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız’ın “Pirsultan gibi dönecek” sözlerini anımsatan Balbay şöyle devam etti: “Bu davada Ali Balkız müşteki olarak gösteriliyor. Müdahiller gelsinler bu davayı izlesinler, gerçeği arasınlar. Bu dava fırtınada uçan elektrik kablosu gibi, kime çarpacağı belli değil. Savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın da gün gelecek bu operasyonlardan yakınacak” ifadesini kullandı. Balbay, “Burada Roma’nın köle hukuku ile yargılanıyoruz. Adalet istiyoruz, Bizi yargılayın ama özgür yargılayın” diye konuştu

kaynak:

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com