Türkiye hangi planın parçası

23 Mart 2013 Cumartesi

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Mavi Marmara baskınıyla ilgili özrü dünya basınının gündeminde önemli bir yer tuttu.

Bu süreçte kopyala-yapıştır biçiminde çok sayıda yorumu görmek olanaklı. Odatv olarak madalyonun başka yüzünü görelim dedik ve“Ortadoğu’da dengeleri değiştirir mi” diye tartışılan özrün İran’dan nasıl göründüğüne baktık.
Ehlibeyt Haber Ajansı’nın tavrı, bu konuda önemli bir örnek teşkil ediyor. Ajans’tan yayınlanan bir habere göre, özür ile başlayan sürecin asıl hedefi İran.
Ehlibeyt Haber Ajansı’nın haberi aynen şöyle:
Hedef İran mı?
Obama açıklamasında, “Görüşmenin iki lider arasında bu ve diğer birçok mücadele ve fırsat konusunda daha derin işbirliği sağlayacağından umutluyum” dedi. Derin işbirliği vurgusu, Kürt açılımı, Esad’ın zayıflatılması ve son olarak İsrail’in özür dileyerek Türkiye ile ilişkilerin düzelmesi, asıl hedef İran mı? sorusunu akıllara getirdi.
Şii İran’a karşı Sünni eksen
Obama yönetiminin, Orta Doğu’daki hedeflerini tek başına gerçekleştiremeyeceği için Sünni ülkelerden oluşan bir eksen oluşturacağını, buna katılmak üzere seçilen başlıca adayların arasında Türkiye’nin de bulunduğu öne sürüldü. İsrail’in Yedioth gazetesi yazarı Ron Ben-Yişai, ABD’nin Orta Doğu’daki kısa vadeli hedeflerinin arasında enerji sevkiyatını güvence altına almak, sivillerin öldürülmesine son vermek ile bölgesel nükleer silah yarışını ve radikal İslam’ın yayılmasını önlemek olarak sıraladı. Ben-Yişai, şöyle devam etti: “Çözüm, Orta Doğu’ya hakim olmayı amaçlayan İran’ın liderliğindeki radikal Şii eksenine karşı istikrarlı Sünni ülkelerden oluşan bir ekseni yaratmak. Bu Batı yanlısı eksene katılmaya başlıca adaylar arasında ise, Körfez ülkeleri, Türkiye, Ürdün, Mısır var.”
Odatv.com
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com