Erdoğan Netanyahu ile görüştü!

22 Mart 2013 Cuma

ABD Başkanı Barack Obama: İsrail Başbakanı ile Erdoğan telefon ile görüştü.

ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştüğünü açıkladı.
Obama, ‘Umarım Erdoğan- Netanyahu görüşmesi işbirliğini derinleştirir’ dedi.
ABD’nin Türkiye ve İsrail ilişkilerine verdiği önemin altını çizen Obama, “Bölgesel barış ve güvenlik açısından Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesine büyük önem veriyoruz” dedi.
ONE MİNUTE ÇIKIŞI
30 Ocak 2009 tarihinde İsviçre’nin Davos kasabasında toplanan Dünya Ekonomik Forumu’nda Başbakan Erdoğan; İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i, kendisine konuşma izni vermeyen moderatöre ‘One Minute’ diye çıkıştıktan sonra, Filistin’de katliam yapmakla suçlamıştı.
Dünya medyasında flaş haber olarak verilen bu olay sonrası İsrail- Türkiye ilişkiler gerilmiş, Türkiye 14 Şubat 2009 tarihinde Türkiye’nin Filistin tavrını eleştirerek “Erdoğan aynaya baksın. Ermeniler’i katlettiler, şimdi aynı şeyi Kürtlere yapıyorlar, Kıbrıs’ı işgal ettiler” diye konuşan İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mirzahi’nin sözleri nedeniyle İsrail’e açık nota vermiş ve Mizrahi’nin laflarını “hezeyan” olarak nitelemişti.
Aynı gün Genelkurmay Başkanlığı da ağır bir açıklama yayınlayarak Mizrahi’nin “görev, yetki ve sorumluluklarını” aştığını, sözlerinin “milli çıkarlara zarar vereceğini” açıklamıştı.
MAVİ MARMARA BASKINI
31 Mayıs 2010 tarihinde ise Gazze’ye yardım taşıyan Türk Mavi Marmara Gemisi’ne yapılan İsrail saldırılarından sonra ilişkiler kopma seviyesine gelmişti.
EN SON TEMAS VAN DEPREMİNDE
Mavi Marmara saldırısında 9 Türk’ün öldürülmesinin ardından Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkiler donma noktasına gelmişti.
Başbakan Erdoğan ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasında en son 2011′deki Van depreminde bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti.
Van depreminde Erdoğan’ı arayan Netanyahu, geçmiş olsun dileğinde bulunmuş ve yardım teklifinde bulunmuştu.
sozcu.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com