Dikkat kimlikler değişiyor!

14 Mart 2013 Perşembe

Kimliklerin 3-4 yıl içerisinde kademeli olarak değiştirileceği açıklandı.


İçişleri Bakanı Muammer Güler, elektronik kimlik kartı projesi hakkında bilgiler vererek, “Vatandaşlara bu hizmetle taşınabilir, taklit edilmesi kolay olmayan, kurum ve kuruluşlarda daha hızlı hizmet verilmesini sağlayacak biyometrik özellikleri olan kimlik kartları verilecektir. Bu projenin amacı, kurum ve kuruluşlardan daha iyi hizmet alınmasını sağlayarak vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak” dedi.

  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, Marriot Otel’de düzenlenen ‘e-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler’ konulu basın toplantısına katıldı. Güler, yaptığı konuşmada, kimlik paylaşım sistemiyle vatandaşların nüfus kayıtlarının tutulduğunu belirterek, bu kayıtlardaki bilgilerin kamunun ve vatandaşın hizmetine güvenilir bir şekilde sunulduğunu ve bugün itibarıyla 2 bin 530 grubun hizmet aldığına dikkati çekti. Elektronik kimlik kartı projesi hakkında bilgiler veren Güler, “Vatandaşlara bu hizmetle taşınabilir, taklit edilmesi kolay olmayan, kurum ve kuruluşlarda daha hızlı hizmet verilmesini sağlayacak biyometrik özellikleri olan kimlik kartları verilecektir. Bu projenin amacı, kurum ve kuruluşlardan daha iyi hizmet alınmasını sağlayarak vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak. Elektronik ortamlarda sunulan hizmetlerde güvenli anahtar görevi yapmak. E-devlet uygulamaları desteklemek ve Avrupa Birliği uygulamaları ile uluslararası standartlara uyum sağlamaktır” şeklinde konuştu. Kimlik kartlarının bu yıldan itibaren 3-4 yıl içerisinde bütün vatandaşlara dağıtılmasının öngörüldüğünü belirten Güler, öte yandan Bakanlığın yerel bilgi ve e-vergi projesini yürüttüğünü söyledi.
“BİYOMETRİK KİMLİK UYGULAMASIYLA VATANDAŞ ‘ŞİFRE MANYAĞI’ OLMAKTAN KURTULACAK”
Biyometrik kimlik uygulaması konusunda Türkiye’nin biraz geç kaldığını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binail Yıldırım ise, “Bunları dağıttığımız zaman bu mesele kolay hallolur. Vatandaş artık şifre manyağı olmaktan kurtulacak. Kimliğiyle her şeyi yapacak, ‘ona şifre, buna şifre bir de şifre defteri’ var. Sürekli o rakam bu rakam aklında olsun, her şeyi onunla yapsın. Bu da elektronik kimlik kartının hayatımıza girmesiyle bu süreç çok hızlanacak. Bu dönüşümü tam anlamıyla gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
sozcu.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com