CHP’liye yedi aydır onay yok

19 Mart 2013 Salı

İktidarın muhalefet belediyelerine yaptığı ayrımcılığa bir örnek daha

AKP’liye üç günde onay çıktı CHP’liye yedi aydır onay yok
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 ay önce metro inşaatında yaptığı keşif artışı başvurusunun akıbeti sır oldu. Halbuki İstanbul’da geçen ağustosta benzer proje için 3 günde onay çıkmıştı
İzmir Metrosu’nda zemin ve müteahhitlerden kaynaklanan gecikmelere, bu kez de İçişleri Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu onaylarının çıkmaması eklendi. CHP’li Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular hattı 1’inci etap inşaatında çıkan ek imalat ve harcamalarla ilgili yüzde 19.35’lik bir keşif artışı için 31 Ağustos’ta valiliğe başvurdu. Valilik, 4 Eylül’de yüzde 40’a kadar olan keşif artışlarına onay yetkisi olan Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere yazıyı İçişleri Bakanlığı’na gönderdi. Ancak aradan yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen Bakanlar Kurulu’ndan onay çıkmadı.
Jet hızıyla geçmişti
Bakanlar Kurulu, AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projesi için jet hızıyla karar vermişti. 4’üncü Levent-Darrüşşafaka Metro Projesi kapsamında İstanbul Metrosu III. Aşama 4. Levent-Ayazağa Kesimi, Seyrantepe Depo Sahası ve Depo Bağlantı Hatları İkmal İnşaatı ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri Projesi’nde ‘sözleşme bedelinin yüzde 31.30’u kadar’ iş artışına üç günde onay çıkmıştı. Ulaştırma Bakanlığı’nın 23 Ağustos’taki yazısı üzerine Bakanlar Kurulu 27 Ağustos’ta karar almıştı.
Yıldırım açıklamıştı
Keşif artışı talebinin İçişleri Bakanlığı’ndaki görev değişimi nedeniyle geciktiği de iddia edildi. İçişleri Bakanlığı’nda yazı hazırlanmasına karşın İdris Naim Şahin’in görevden alınması üzerine talebin Bakanlar Kurulu’na gönderilmediği, Büyükşehir Belediyesi’nin talebiyle ilgili kararı Şahin’den sonra bu koltuğa oturan İçişleri Bakanı Muammer Güler’in vereceği öne sürüldü. Ancak Güler’in göreve başlamasının üzerinden 1.5 ay geçmesine karşın keşif artışı talebinin akıbeti sır oldu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçen kasım ayında yaptığı bir konuşmada metro keşif artışını onaylayacaklarını açıklamıştı. Utku BOLULU (DHA)
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com