Muhteşem kostüm

11 Şubat 2013 Pazartesi

THY'nin yeni hostes kıyafetleri sosyal medyayı salladı.

Türk Hava Yolları’nın yeni hostes kıyafetlerinin sızmasının ardından büyük bir tartışma başladı.
Modacı Dilek Hanif tarafından hazırlanan kıyafetler beraberinde tepkileri de getirde. Başka hosteslerin beğenmediği kıyafetlerde fes bulunması ve kaftanı andırması “THY kapanıyor mu?” yorumlarına neden oldu. Bu adımın ardından türbanlı hosteslerin de gelebileceğinin iddia edilmesine sebep olan kıyafetlerdeki bir diğer ayrıntı da erkek hosteslerin boğazına kadar kapalı bir giymesi oldu.
THY YENİ TASARIMLARI PAYLAŞTI
Türk Hava Yolları (THY) sosyal medyada yayınlandıktan sonra tartışmalara sebep olan kıyafetlerle ilgili diğer tasarımları da paylaştı. Medyada yayınlanan fotoğrafların kıyafet seçeneklerinden bir tanesi olduğunu ifade eden THY yetkilileri, kıyafetlerle ilgili şu yorumu yaptı: “Türk motiflerinin yeniden yorumlandığı geleneksel çağrışımlar yanında modern çizgilerin ön planda tutulduğu, birçok farklı renk alternatiflerinin olduğu çok farklı tasarımlar da bulunmaktadır.”
PİLOTLARA ÖNERİ
Hostesler için hazırlanan kıyafetlerin ardından uçak pilotları için ilginç öneriler geldi. Pilotların da uzun kaftan giymesi yönünde öneride bulunan sosyal medya kullanıcıları Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Kanuni Sultan Süleyman’ın giyim tarzının kullanılabileceği yönünde görüş bildirdi.
Uçaklara binerken ayakkabıların çıkarılması önerisinde de bulunan sosyal medya kullanıcıları, twitter ve facebook üzerinde yaptıkları yorumlarda, “THY üniformaları çağ dışı ve Arap özentisi. THY uçaklarda dönem dizisi çekmeye hazırlanıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.
KOTİL’İN HABERİ YOKMUŞ!
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Twitter’dan sızan THY hosteslerinin yeni kıyafetleri ile ilgili soru üzerine, “THY ne yaparsa iyi ve güzelini yapar. THY kostümlerle ilgili çalışmalar yapıyor, doğru. Twitter’daki resimleri görmediğim için birşey diyemem” dedi.
Kotil’in bu açıklamasına da sosyal medyada tepki geldi. Vatandaşlar, Kotil’in açıklamasının olayın üstünü örtme çabası olduğunu ileri sürerek, “Hazırlanan kıyafetlerden nasıl haberi olmaz? Genel Müdür Kotil de bu kaftanlardan giymeli. Bu kadarına da fes doğrusu” yorumları yaptılar.
İPEKÇİ: DEMEK Kİ YALAKA DEĞİLMİŞİM
Daha önce Türk Hava Yolları için kostüm tasarlayan modacı Cemil İpekçi, yeni tasarımlara büyük tepki gelince, “Ben THY’ye kıyafet yaptığım zaman neden benim üzerime hükümet yalakası AKP yandaşı diye gelindi? Benden sonra kıyafetleri Vakko tasarladı. Şimdi de Dilek Hanif yapıyor. Demek ki yalaka değilmişim. En azından kamuoyuna onu gösterdiler” dedi.
sozcu.com.tr

Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com