Maraş katliamı'nı anma etkinliği Valilik tarafından yasaklandı

23 Aralık 2012 Pazar

Maraş katliamı'nı anma etkinliği Valilik tarafından yasaklandı

Valilik yasaklarına bir yenisi daha eklendi. Valilik, Maraş olaylarının 34'üncü yıl dönümü nedeniyle yapılan anma törenini yasakladı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, anma töreni ve yürüyüş konusunda kararlı olduklarını söyledi. Fakat güvenlik güçleri yürüyüş yapan yaklaşık 200 kişiye zorluk çıkardı.1978 yılında Kahramanmaraş'ta öldürülen yurttaşları anmak için düzenlenen tören bu yıl valilik engeline takıldı.


Kahramanmaraş Valiliği olayların 34'üncü yıldönümünde yapılan anma etkinliğini, güvenlik gerekçesiyle yasakladı.

34 yıl önce yaşanan saldırıda 111 alevi yurttaşımız hayatını kaybetmiş ve Alevilere ait pek çok ev ve işyeri de yakılmıştı.

Düzenlenen miting ve yürüyüşler için güvenlik güçleri 900 çevik kuvvet polisi, 50 özel Harekatçı, 600 jandarma ve 8 adet toma aracıyla önlem aldı.

Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Beldesi'nde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ve çevik kuvvet, çevre illerden gelen gruplar için de Tarsus- Adana- Gaziantep Otoyolu çıkışı ile Kahramanmaraş kent merkezine kadar yaklaşık 40 kilometrelik alanda 4 ayrı arama noktası oluşturdu.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, tüm güvenlik önlemlerine rağmen Kahramanmaraş Gar Meydanı'na yürüyeceklerini açıkladı.

Yurttaşlarla polis ve jandarma arasında tartışmalar çıktı.

Gün içinde Kahramanmaraş-Gaziantep yolunda araçlar ancak jandarma kontrollü geçiş yapabildi.

ulusalkanal.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com