Şefkat-Der: Koruma altındaki kadınlar KORUNMUYOR!

24 Ocak 2013 Perşembe

Konya merkezli Şefkat- Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, savcılık tarafından koruma kararı alınan kadınların korunamadığını savunarak, "Öldürülen kadınlar piyangodan çıkmıyor. Devletin koruması altındaki kadınlar tek tek öldürülüyor. Bu devletin koruması altındaki kadınları bizzat korumadığının tescilidir" dedi.

KONYA- Konya merkezli Şefkat- Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, savcılık tarafından koruma kararı alınan kadınların korunamadığını savunarak, "Kadınların savcılık ve poliste adları tek tek kayıtlı. 'Öldürecem' diyen kişilerin isimleri de kayıtlı. Öldürülen kadınlar piyangodan çıkmıyor. Devletin koruması altındaki kadınlar tek tek öldürülüyor. Bu devletin koruması altındaki kadınları bizzat korumadığının tescilidir" dedi.

Şefkat- Der'e bağlı sığınma evinde kalan kadınlarla birlikte basın toplantısı düzenleyen Hayrettin Bulan, şiddet yönünden risk altına olup da devlet koruması altında olan kadınların tek tek öldürüldüğünü söyledi. Bulan, "Potansiyel katilleri tutuklu olarak yargılamazsanız, şiddet gören kadınları da milletvekili Fatma Kotan gibi korumazsanız bu cinayetler kaçınılmazdır. Milletveklinin canı ile diğer risk altındaki kadınların canını aynı kefeye koymazsanız ve kadınları da buton ile 'Çağrı usulü koruma altına aldık' diye oyalarsanız bu cinayletlerin suç ortağı olursunuz" dedi.

Risk altında olan kadınların savcılık ve poliste kayıtlarının bulunduğuna dikkat çeken Bulan, şunları söyledi:

"Türkiye'de öldürülecek kadınların savcılık ve poliste adları tek tek kayıtlı. 'Öldürecem' diyen kişilerin de isimleri de kayıtlı. Öldürülen kadınlar piyangodan çıkmıyor. Devletin koruması altındaki kadınlar tek tek öldürülüyor. Bu devletin koruması altındaki kadınları bizzat korumadığının tescilidir. Katillerle suç ortağı olduğunun bir göstergesi ve ispatıdır. Devlet 'Bu kadınlar benim korumam altında' diyor. Ama koruması altındaki kadınlar tek tek öldürülüyor. Kadın cinayetleri resmen bir terördür ve terörle mücadele eder gibi edilmesi gerekiyor."

GÜVENLİK BİRİMİ OLUŞTURULSUN

Kadın cinayetlerini önlemek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde emniyet birimi oluşturulması gerektiğini ifade eden Bulan, şöyle konuştu:

"Bu yeni birimin sadece kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete karşı görev alması hem birikim bakımından hem de kadınların korunması bakımından önemlidir. Şu anda risk altında olan 7 bin kadın var. Bu kadınlara vardiyalı olarak çalışan 32 bin güvenlik görevlisi ile korunabilir."

Yaptıkları toplantılarla birçok kadının korunamadığını gündeme getirdiklerini ve sundukları tavsiyelere uyulmadığı için halen kadın cinayetlerinin devam ettiğini kaydeden Bulan, "Önlemler alınmadığı için kadınlara 'Meşru müdafa hakkınız var. Silahlanın' dediğimiz zaman Bakanımız Fatma Şahin, İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin ve diğer yetkililer bizi eleştiriyor. Ama siz haksıssınız. 12 bin savcının 10 bin tanesini siz silahladırmadınız mı? Yüzde 50 silah indirimi yapmadınız mı? Gerekirse milletvekiline 24 saat koruma vermiyor musunuz? Meclis'teki milletvekillerinin tamamı silahlı. Hakim, savcıların tamamı silahlı. Peki bu kadınları kim koruyacak? Bunu düşünün. Katillerle suç ortağı olmayın."

DHA (yutrgazetesi.com.tr)
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com