Akman 25 Karaman 40 bin lira!

16 Ocak 2013 Çarşamba

Sitene Ekle

Deniz Feneri davası duruşmasında mahkemenin "Aylık geliriniz ne kadar?" sorusuna RTÜK eski Başkanı Zahit Akman 25 bin , Zekeriya Karaman ise 40 bin lira yanıtı verdi.


Deniz Feneri davası İstanbul Adalet Sarayı’nda görülmeye başlandı. Mahkemeye Zahit Akman 25 bin, Zekeriya Karaman ise  40 bin TL aylık gelir beyan etti.
Aralarında RTÜK eski Başkanı Zahit Akman ve Zekeriya Karaman’ın da bulunduğu 20 şüpheli hakkında iddianame düzenlenmiş, iddianamenin gönderildiği Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, iddia edilen suçun işlendiği yerin İstanbul olduğunu belirterek yetkisizlik kararı vermişti. İstanbul’a gelen iddianameyi inceleyen İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği yetkisizlik kararına kabul ederek davanın kendi mahkemelerinde görülmesini karara bağlamıştı. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından davanın ilk duruşması adliyedeki büyük salonda görülmeye başlandı. Duruşmaya aralarında Zahit Akman ve Zekeriya Karaman’ın da bulunduğu 14 tutuksuz sanık katıldı. Duruşma sanık yoklamasıyla devam ediyor. Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da bulunduğu bazı CHP’liler de izliyor.
CHP’DEN AÇIKLAMA
Duruşma öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da bulunduğu yüzlerce CHP’li adliye önünde eylem yaptı. “Deniz Feneri davasını söndürmeyeceğiz” yazılı pankart açan CHP’liler adına Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan bir açıklama yaptı. Tezcan, “Yüzyılın vurgunu denilen bir dava ve biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Vatandaşın iyi niyetini çarçur eden ve yolsuzluk batağına batıranların hesabını soracağız. Olması gereken sanıklar burada bulunmamaktadır” diye konuştu.
DENİZ FENERİ DAVASI SANIKLARIN KİMLİK TESPİTİYLE BAŞLADI
Deniz Feneri Davası’nın ilk duruşmasına tutuksuz 20 sanıktan aralarında Zahit Akman ve Zekeriya Karaman’ın da bulunduğu 14 tutuksuz sanık katıldı. Sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Eski RTÜK Başkanı Zahit Akman mesleğinin yayıncı olduğunu ve aylık gelirinin ise 25 bin TL olduğunu belirtti. Sanık Zekeriya Karaman ise ticaretle uğraştığını ve gelirinin 40 bin TL olduğunu ifade etti.
CHP’LİLERDEN KATILMA TALEBİ
Sanıkların kimlik tespitinin ardından CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle millet ve kendi adına katılma talebinde bulunduğunu ifade etti. Bu sırada sanık avukatlarının bulunduğu bölümden ‘İddianameye göre bu davanın tarafı değilsiniz’ sesi yükseldi. Bunun üzerine avukatlar arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Ardından CHP Kağıthane İlçe Başkanı avukat Zeynel Öztürk de teşkilatı ve kendi adına davaya katılma talebinde bulundu. Öztürk, “Bu dava kamuya mal olmuş bir davadır CHP’nin de milyonlarca üyesi vardır bunlar da zarar görmüşlerdir” dedi. Tutuksuz sanık Zekeriya Karaman’ın avukatı Ersan Şen ise söz alarak “Davaya katılmak için suçtan zarar görmesi gerekmektedir, taleplerin reddine karar verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Taleplerin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz duruşmaya kısa bir ara verdi. Aranın ardından savcı katılma talebinin reddi yönünde karar verilmesini istedi. Heyetin kararını açıklayan Başkan Yolmaz, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Kağıthane İlçe Teşkilatı Başkanı Zeynel Öztürk’ün katılma talebini suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddetti. Mahkeme Başkanı Solmaz ayrıca müştekilerden Sadık Deniz’in şikayetinden vazgeçtiğini belirtir dilekçeyi faksla gönderdiğini dilekçenin aslının gönderilmesinin istenmesine karar verildiğini açıladı.
“HİÇ GÜLE GÜLE DEMEYİN”
Katılma talepleri reddedilen Tanal ve Öztürk müdahil avukatların bulunduğu bölümden ayrılarak izleyicilerin bulunduğu bölüme geçti bu sırada kendisine ‘Güle güle’ dendiğini iddia eden CHP’li Tanal, “Hiç güle güle demeyin, Bu davanın peşini bırakmayacağım. Ben yetimin hakkının savunucusuyum. Davayı takip edeceğim” diye konuştu.
İDDİANAME OKUNUYOR
Mahkeme Başkanı Yolmaz iki TRT spikeri tarafından 526 sayfalık iddianamenin okunmasına geçileceğini belirtti. Duruşma iddianamenin TRT spikerleri tarafından dönüşümlü olarak okunmasıyla devam ediyor. Bu sırada Mahmut Tanal izleyicilerin bulunduğu bölüme sesin gelmediğini belirtti .Başkan Solmaz ise ses sisteminin arızalı olduğunu duruşma gününe yetiştirilemediğini söyledi.
DAVANIN GEÇMİŞİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Zahit Akman ve Zekeriya Karaman’ın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli hakkında hazırladığı iddianame, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, mahkeme heyeti iddianamenin kabulünün ardından dosyayı esastan değerlendirmeye almıştı. Suçlama konusu eylemlere ilişkin yargılama yerinin İstanbul olduğuna kanaat getiren mahkeme, “yetkisizlik” kararı ile dava dosyasının görevli ve yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmetmişti. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “yetkisizlik” kararını yerinde gören İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi davanın kendi mahkemelerinde görülmesini karara bağlamıştı. 20 sanığın, “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik ve kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştirak etmek” suçlarından cezalandırılması isteniyor.
sözcü

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com