Galatasaray Üniversitesi karıştı

27 Aralık 2012 Perşembe

Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin eyleminin ardından Rektör Ethem Tolga, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim şeklinde bir açıklama yaparken, imzasını geri çekmediğini söyleyince öğrenciler büyük tepki gösterdi.
Öğrenciler tarafından yuhalanmasının ardından rektör içeri girmek zorunda kaldı.
GSÜ öğrencileri dün rektöre karşı başlattıkları eylemi bugün de devam ettiriyor. Saat 12:00- 14:00 saatleri arası forum düzenleyen öğrenciler, rektörün odasında olduğunu öğrenince rektörlük binası önünden ayrılmamaya karar verdi.
Rektör Ethem Tolga’dan konuyla ilgili açıklama bekleyen ve “Rektör istifa” sloganları atan öğrenciler, aralarından üç temsilciyi seçerek rektörle görüşme kararı aldı.
Rektör Tolga, temsilci öğrencilere, gazetecilere konuştuğunu ancak aşağı inip toplanan öğrencilere açıklama yapmayacağını belirtti. Tolga, bildiri yazma fikrinin hükümetten gelmediğini kendi kararları olduğunu ve şiddete karşı olduklarını belirtti.
Öğretim üyelerinin üçte ikisi karşı bildiri imzaladı
Öğrencilere, öğretim üyeleri de destek veriyor. GSU’deki 233 öğretim üyesinden 146′sı, rektörün açıklamasına katılmadıklarını açıklayan bildiriye imza attı.
Öğrenciler, rektörlük binası önündeki eylemini sürdürüyor.
Rektöre karşı bildiri imzalayan 146 öğretim üyesinden biri olan Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Osman Senemoğlu, rektör adına öğrencilere açıklama yaptı. Senemoğlu, rektörün kendisine yanlış anlaşıldığını aslında hem polis hem öğrenci şiddetini kınadığını belirttiğini aktardı. Ayrıca, bu bildiriyi yukarıdan bir dayatma ile imzalamadıklarını, Başbakan’ın açıklaması ile aynı güne denk gelmesinin tesadüf olduğunu ifade ettiğini belirtti.
Öğrenciler, Senemoğlu’na teşekkür etti; ancak rektörün samimi olmadığını, gazetecilere açıklama yaparken neden kendilerinin karşısına çıkamadığını söyleyerek rektörü yuhladı.

Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com