FLAŞ!..Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü!

14 Şubat 2012 Salı

FLAŞ!..Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü!

 
DHA

ŞIRNAK Valiliği, Uludere İlçesi kırsalında dün meydana gelen ve 2 askerin şehit olduğu çatışmada ölen PKK’lı terörist sayısının 15’e çıktığı açıklandı.

Şırnak ile Uludere ilçesi arasındaki Bestler Dereler Mevkii’nde dün tespit edilen bir grup PKK’lıyı etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon düzenlendi.

Operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kurt, şehit oldu.

SIĞINAKLARI TESBİT EDİLDİ

Şırnak Valiliği, operasyonla ilgili bugün yaptığı açıklamada, operasyonda 15 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini belirtti. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütünün can, evlat ve mal demeden haince saldırılarda bulunduğu ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşama arzusu taşıyan fedakar vatandaşlarımızın verdiği bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda; Şırnak-Bestler Dereler Bölgesi’nde geniş kapsamlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Yaz ve kış demeden gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütüne ait 2 sığınak tespit edilmiş ve güvenlik güçlerinin ’teslim ol’ çağrılarına ateş ederek karşılık veren 15 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir."
Açıklamada, sığınaklarda çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildiğini belirterek, şöyle devam edildi:

"Diğer taraftan esasen fakir-fukara ailelerin çocuklarını kandırıp dağlara götüren, duyguları istismar ederek bu çocukların ölümüne sebebiyet veren ve dolayısıyla saltanatlarını devam ettirmeye çalışan bu hain odaklara en büyük karşılığın, yine yöre halkımızın, çocuklarını eğitme istikametinde çaba sarf etmeleri ile bu çetelerin propagandalarına maruz kalmalarının önlenmesiyle verileceği değerlendirilmektedir. Söz konusu operasyonda 2 güvenlik görevlimiz ise şehit olmuştur. Güvenlik kuvvetlerimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru ve güvenliği için yöre halkımızla el ele yaz, kış demeden gelen terör örgütüyle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmektedir."

PKK'LININ CENAZESİNDE GERGİNLİK

BATMAN’daki operasyonda öldürülen PKK’lı Murat Şakar’ın Mersin’deki cenaze töreninde yasa dışı slogan atılması ve örgüt flaması açılmasıyla ilgili BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu ile merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün de aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı.

Batman’daki operasyonda öldürülen PKK’lı Murat Şakar’ın cenazesi dün gece ailesinin yaşadığı Mersin’e getirildi. Akdeniz Belediyesi’ne ait ambulansla taşınan cenaze, Mevlana Mahallesi’ndeki Nur Camii’nde bugün kılınan namazın ardından Güneykent Mezarlığı’na götürüldü. Bu sırada polis geniş güvenlik önlemi aldı. Cenaze konvoyunu havadan helikopterle izleyen polis, çevrede de panzerlerle önlem aldı. Güneykent Mezarlığı’na getirilen cenaze, burada PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

MEZARLIK ÇIKIŞINDA TEK TEK GÖZALTI

PKK flamasının da açıldığı mezarlıkta, grubun slogan atmaya devam etmesi üzerine polis, megafonla uyarıda bulunarak dağılmalarını istedi. Ancak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişi, slogan atmayı sürdürdü.
Bunun üzerine panzer destekli polis, Güneykent Mezarlığı’nı çembere aldı. Ardından da grubu kapıda kimlik kontrolü yaparak dışarı çıkarttı. Eyleme karıştığı belirlenen ve aralarında Akdeniz İlçe Belediye Başkanı BDP’li Fazıl Türk, Başkan yardımcıları Mehmet Altuntaş ve Uğur Çat, BDP İl Başkanı Musa Kulu, Yenişehir BDP İlçe Başkanı Abdullah Sayılgan ile Akdeniz BDP İlçe Başkanı Mehmet Zeki Etiz’in de bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı. Şüphelileri, otobüslerle sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bölgede polis, güvenlik önlemini arttırdı.

PKK’nın Bestler-Dereler grubu imha edildi

Uludere’de iki gün süren ve 15 PKK’lının öldürüldüğü operasyonda, örgütün Bestler-Dereler grubunun imha edildiği ortaya çıktı. Grubun içinde banyo, tuvalet, mutfak, kiler, yaşam alanı, jeneratör, depo ve özel odadan oluşan 5 bölümlü sığınağı da imha edildi

Şırnak’ta 15 PKK’lının öldürüldüğü 2 gün süren operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Güvenlik güçleri yaptıkları istihbaratta, bir grup PKK’lının Bestler-Dereler Bölgesi’nde bir sığınakta gizlendiğini belirledi. Bunun üzerine Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde 13 Şubat sabahı, 1 metreye varan kar kalınlığı ve şiddetli soğuğa rağmen tam teçhizatlı komando birlikleri karla kaplı alana Sikorsky helikopterle indirildi.

Sığınaktan ateş açtılar

PKK’lıların bulunduğu barınağın tespit edilmesinden sonra sığınağın girişi güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınarak, içeridekilere ’teslim ol’ çağrısı yapıldı. Çağrıya ateşle karşılık verilmesi sonucu, açılan ilk ateşte Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kurt, şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle birlikte kaçmaya çalışan teröristlerin bir bölümü etkisiz hale getirildi. Sığınak içerisinde başka PKK’lıların olabileceği ihtimali üzerine, güvenlik güçleri, ’teslim ol’ çağrılarını tekrarladı. Sığınak içinde bu çağrıya yine ateşle karşılık verilmesi üzerine yeni bir çatışma çıktı.

Helikopterle takviye

Bu arada ilk ateşte yaralanan 2 asker, helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi’ne sevkedilirken, aynı zamanda bir bölük asker de helikopterle olay bölgesine takviye olarak indirildi. Takviye olarak bölgeye sevkedilen tim ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 güvenlik görevlisi daha yaralandı. Çatışmanın şiddetinin artması üzerine güvenlik güçleri emniyetli bölgeye çekilerek, yaralı askerleri, helikopterle hastaneye sevkedilmesini sağladı.

Karda operasyon

Sığınak içerisinde başka PKK’lıların olduğunun anlaşılması ve havanın kararmasıyla birlikte çatışma bölgesini çepe çevre kuşatarak ve kendi emniyetlerini sağlayacak şekilde konuşlanan askeri birlikler, sabaha kadar burada bekledi. Çetin kış şartlarına uygun teçhizatla donatılmış komandolar, sabaha kadar sığınağı gözetlemeye devam ederek, PKK’lıların kaçmasına fırsat vermedi.

Dün sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye ikinci kez takviye birlikler gönderildi. Öğlen saatlerine kadar, zaman zaman devam eden çatışmalar sonrasında, banyo, tuvalet, mutfak, kiler, yaşam alanı, jeneratör, depo ve özel odadan oluşan 5 bölümlü sığınağa girildi. Çatışmada Bestler-Dereler grubu olduğu değerlendirilen 5’i kadın olmak üzere 15 PKK’lı silah, teçhizat, telsiz ve yaşam malzemesiyle birlikte ölü olarak geçirildi.

Yaralı askerlerin tedavilerinin ise Şırnak Askeri Hastanesi’nde devam ettiği ve hayatti tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Uludere şehitlerine son görev

15 PKK’lının öldürüldüğü operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Kurt memleketi Osmaniye’de toprağa verildi. Üstçavuş Bayram için ise bugün tören var

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’ndeki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kurt’un cenazeleri, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram’ın cenazesi baba ocağı Erzincan’a getirildi.

Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kurt’un cenazesi, memleketi Osmaniye’nin Düziçi İlçesi’ne getirildi. Evli 2 çocuk babası olan şehit İbrahim Kurt’un annesi Zeynep Kurt, cenazenin evin önüne getirilmesi sırasında sinir krizi geçirdi.

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt’un 3 yaşında Bengisu adında bir kızı ile 6 yaşında Metin adında bir oğlu olduğu; eşi Fatma Kurt’un da hamile olduğu ve doğum için daha önceden Adana’daki akrabalarının yanına geldiği öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt’un babasının 2 yıl önce vefat ettiği 8 kardeşin en küçüğü olduğu da bildirildi.

Burada yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi İrfanlı Camisi’ne getirildi. İkindi namazının ardından düzenlenen cenaze töreninde ise şehidin eşi Fatma Kurt ve yakınları taziyeleri kabul etti. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da şehidin eşi ile annesi Zeynep Kurt ve kardeşlerine baş sağlığı diledi. Şehidin eşi Fatma Kurt, burada gazetecilere, ağlamayacağını ve eşinin kanını, silah arkadaşlarının yerde bırakmayacağına inandığını belirterek, “Bir tek oğlum var onu da babasının yerine yetiştireceğim” dedi.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı askeri törenle götürüldüğü Haydarkaşı Mezarlığı’na defnedildi.

Bugün toprağa verilecek

Şehit Jandarma Astsubay Murat Bayram’ın cenazesi ise memleketi Erzincan’a götürüldü. Murat Bayram’ın cenazesi bugün düzenlenecek törenin ardından Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesi mezarlığında toprağa verilecek.

Aynı çatışmada yaralanan 4 askerin tedavisi ise sürüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com