EMİN ÇÖLAŞAN: CUMHURİYET!..FETHULLAH’TAN TAYYİP’E!..

14 Şubat 2012 Salı


emin çölaşanSEVGİLİ okuyucularım, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları 1920 yılında yeni bir devlet kurdular, vatanı ve milleti kurtardılar. 1923 yılında Cumhuriyet ilan edildi, devrimler birbiri ardına yapıldı.

O süreçte, bugünkü bazılarının ataları “Şeriat isterük” diye haykırıyor, devlete isyan ediyor, düşman ordularına karşı savaşan Mehmetçiği arkadan vuruyordu.
Devrimler yapılırken de aynı şey oldu. Yine isyan ettiler.
Yıl 1933… Cumhuriyetin 10. yılında eksiğimiz epeyce vardı ama çok şey başarılmıştı. Onurlu Türkiye’nin fakir insanları “Çıktık açık alınla on yılda her savaştan/ On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan/ Başta bütün dünyanın saydığı başkumandan / Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan” diye haykırarak, bu onurlu ülkenin başı dik bireyleri olarak gururlanıyordu.

Aradan nice yıllar geçti ve bu günlere geldik.
Hay gelmez olaydık.
Şimdi gündemde başka konular var!
Devleti Tayyip mi, yoksa Fethullah mı yönetiyor! İkisinin arası nasıl? Niye birbirlerinden gıcık kapmışlar!..Poliste Fethullah’ın mı, yoksa Tayyip’in mi sözü geçiyor!..
Tayyip geçen sefer ameliyat olduğunda Fethullah geçmiş olsun dememiş ama bu kez demiş! Bu çok önemli (!) haberler gazete manşetlerinde yer buluyor…
Özel yetkili savcı ile MİT kapışmış, savcı MİT’in üzerine gitmiş. Vay, sen misin bunu yapan!..Çözüm hazır. Önce savcıyı görevden al. Sonrasında hemen iki satırlık bir kanun çıkarıp işi bitir. Müsteşar Bey yeni kanunla kurtarılacakmış. Adamına göre kanun olmazmış, hukuk sistemi altüst edilmiş, kişiye özel kanun geliyormuş, kim takar!
Meclis’te kelle çoğunluğun varsa her şeyi yaparsın.
Hay yapmaz olaydınız.
X X X
Medyada tartışılıyor… İstanbul’da görevden alınıp Ankara’da pasif görevlere atanan polis şefleri acaba Fethullahçı mı, yoksa Tayyipçi miymiş!
Polis, Ankara’daki ABD büyükelçiğine gidip Ergenekon konusunda hem de iki kez brifing vermiş. Birinin ismi bile belli.
Hükümet önce inkar etti, ortaya yeni belgeler çıkınca suspus oldu.
Wikileaks belgelerinde yer alıyor ve yazdık. Başka polisler İstanbul’daki ABD başkonsolosluğuna gidip Fethullah’a yeşil kart verilmesi için yardımcı olunmasını istemişler.
Hükümetten tık yok!
Adına Fethullah denilen cemaat lideri tam 12 yıldan bu yana ABD’de yaşıyormuş, Türkiye Cumhuriyetini oradan yönetiyormuş, Tayyip’e bazen elma şekeri uzatırken, bazen de sert çıkıyormuş.
Cemaat Türkiye’yi, devlet yönetimini ele geçirmiş.
Hay bunları görmez, yaşamaz olaydık.

X X X
İktidarın milletvekili olan Hakan Şükür isimli şahıs haftanın iki gecesi Lig tv isimli kuruluşa çıkıp maçları yorumluyormuş. Yeni işvereni Lig tv tarafından kendisine ayda 150 milyar Törkiş lira para, trink diye ödeniyormuş.
Bu şahıs, yapılan eleştirileri umursamıyor ve işe devam ediyormuş.
Önceki gece Ordu’da oynanan Orduspor-Antalyaspor maçında tribünleri dolduran binlerce seyirci, maçın başlama düdüğü ile birlikte topluca Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini bir ağızdan okumuşlar.
Hani iktidarın yok etmeye yeltendiği anlamlı hitabe var ya, işte onu!
Fakat gelin görün ki, adına Lig tv denilen kuruluş, bu muhteşem olayı ekran başındakiler duymasın diye yayının sesini kısmış!
Hani hakeme, oyunculara falan toplu küfürler olunca sesi kısıyorlar ya, aynen öyle!
Kuruluşun sahibi olan büyük işadamı, medya patronu Mehmet Emin Karamehmet, ses kısılınca herhalde Tayyip’ten azar işitmekten kurtulmuş ve rahatlamıştır!
Hay bunları da yaşamaz olaydık.
**************
-NEREDESİNİZ ÜNİVERSİTELER!
Sevgili okuyucularım, yukarıda yazdıklarım, Türkiye’de sadece son birkaç gün içerisinde olanlardan çok kısaca derlenmiş gerçek ve acı olaylar.
Türkiye’nin bütün kurumları, bu olanları ve yapılanları sessizce, bir tenis maçı izlercesine seyrediyor!
Oysa bu ülkede üniversiteler var. Hele hele, hocaları deneyimli olduğu varsayılan, geleceğe öğrenci yetiştiren hukukçulardan oluşan hukuk fakülteleri var.
Ülkede hukuk çiğneniyor. Kişiye özel kanunlar çıkarılıyor. Hükümetin hoşuna gitmeyen kararlar veren hakim ve savcılar derhal görevden alınıp sürgün ediliyor.
Yargı ele geçirilmiş, hukuk iktidar eliyle bitirilmiş. Şimdi soruyorum:
Bu rezalet konusunda bugüne kadar hangi üniversiteden ses duydunuz, hangisinden bir tepki sesi yükseldi?
Hangi hukuk fakültesinin “Aslan yürekli hukukçu öğretim üyeleri” ses verebildi?
Onlar o fakültelerde geleceğin hakimlerini, savcılarını, avukatlarını ve hukukçularını yetiştirdiğini zannederken, öğrencileri sorsa:
“Hoca, bu olanlara ne diyorsun?..”
Onlara nasıl bir yanıt verirler!
X X X
Üniversiteler, bilimsel özerkliğin mabedidir. Üniversite hocası korkmaz. Üniversite hocası onurlu insandır.
Tamam, bugün üniversiteler de AKP’nin YÖK’ü eliyle esir edilmiştir ama korkaklığın, ürkekliğin bu kadarı olmaz ki!
Yargı iktidarın oyuncağı olmuş, adamına göre özel kanunlar çıkarılıyor, hukuk paspas gibi çiğneniyor ve bizim üniversitelerimizden, özellikle de hukukçu üniversite hocalarımızdan bir tek tepki yok.
Acaba bunlar neden korkuyor?
Bu yazdıklarımıza katılmıyor da olabilirler. O halde çıksınlar ortaya ve “Ey millet, hükümetin yaptığı doğrudur, hukuk budur” desinler.
Yeter ki bir ses versinler, bir şey desinler.
Geçmiş yıllarda nice hukuk hocaları vardı, her türlü çileyi çekmek, hatta Ordinaryüs Prof. Sıdık Sami Onar gibi, polisten dayak yemek pahasına fikirlerini açıklamaktan korkmazlardı.
Ülkede bir hukuksuzluk yaşandığı zaman ilk öne atılıp toplumu bilinçlendiren onlar olurdu.
Şimdi maşallah, hemen her biri sütre gerisine çekilmiş, “Aman konuşursam başıma bir iş gelir” korkusuyla gününü gün ediyor, ya da beklentilerini karşılamaya çalışıyor.
Açık söyleyeyim, AKP iktidarının “Kendi açısından” en büyük başarısı bu oldu.
Hukuku oyuncak ederek ve yargıyı kullanarak toplumu korkuttular ve susturdular. Üniversiteler dahil.
X X X
Emin Çölaşan’ın notu: Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının duruşması bugün Silivri’de başlıyor. Bugün binlerce Fenerbahçe taraftarı Silivri mahkemesinin önünde toplanıp gösteri yapacak. Bugün orada ilginç olaylar olabilir.

SÖZCÜ

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com