O savaşta ben de varım

31 Ağustos 2013 Cumartesi

Bir müzik öğretmeni adayı dostumuz şu mesajı iletmiş:
..."bugün kpss alan kontenjanları açıklandı ve müziğe ayrılan kontenjan çok komik bir rakam.. 3800 açığı olan bu bölüme ayrılan kontejan sayısı 192 ve inanılmaz bir haksızlık. Biz müzik öğretmeni adayları olarak bize yapılan bu haksızlığı tüm duyarlı "sanatsever"kişilere anlatmaya çalışacağız umarım yerini bulur..."
...
Bu müzik öğretmeni dostumuza teşekkür ediyorum. Müzik eğitimi, okullarda müzik, insanlardaki müzik seviyesi, arabesk vs konularında yıllarca tek başıma gerçek bir savaş verdim. Bu savaşı kaybettiğimi söyleyebiliriz. Müziğin "insanlığın ortak dili, ortak ruhu"olduğunu, "doğu" "batı" gibi ayrımların müzikte yapılmaması gerektiğini, mühim olan"iyi müzik"ten yana olmak gerektiğini ve bunun için eğitim sisteminde de bir şeyler yaratmak gerektiğini anlatmaya çalıştım durdum. 
Her tür kötü tanıtıma bu yüzden maruz kaldım...Bu yüzden hırpalandığım kadar hayatta hiç bir şeyden hırpalanmadım. Onu da eklemek isterim. 
Aydınlanma isteği, hepimizi kapsarsa bir sonuca varır.
4+4+4 sistemi ile bugün, çağdaş eğitim mahvolmuştur.
Normal Lise bile kalmamıştır, Normal Lise okumak isteyen öğrenciler bile İmam Hatip liselerinin içinde küçük bir kontenjanda "normal" okul okuamaya çalışıyor, Sanatsal yetenekleri teşvik etmesi gereken, ezelden beri kötü sistemin kurbanı dersler; Müzik, resim, Edebiyat vs unutuldu gitti.
Evet; yetiştirilen nesil, AKP'nin dediği gibi; ARA ELEMAN olmak üzere yetişitiriliyor. Durum bu.
Buna karşı eğitim bilinci için savaşılacaksa ya hep beraber buyrun ben de varım, katılırım, yok yine kendim başıma kalacaksam , kusura bakmayın benim pek kredim yok tek başıma bunu yapacak, sağlığım da elvermez... Anlayışınıza sığınarak
Fazıl Say
Odatv.com

Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com