17 Mart 2013 Pazar

Vali Yardımcısı “Türk Milleti bölünüyor. Milliyetçilik ayaklar altına alındı” diye isyan etti. Hemen ifadesi alındı.

Me­sut Ta­ner Genç, PKK te­rö­rün en az­gın dö­ne­mi olan 1993’te, Şırnak’ın Bey­tüş­şe­bap İl­çe­si­’n­de Kaymakam olarak gö­rev yap­tı. Ora­da ya­şa­dık­la­rı­nı ki­tap ha­li­ne ge­tir­di. Samsun Va­li Yar­dım­cı­sı ola­rak gö­rev ya­pan Genç, ocak ayın­da ­ka­tı­ldığı bir top­lan­tı­da “Te­le­viz­yon­la­ra ba­kın. Yüz­de 80’in­de PKK, Öca­lan, BDP var. Hep­sin­de de­mok­ra­tik açılım iyi ola­ca­k’­gi­bi ben­ze­ri laf­lar. Tür­ki­ye­’ye kar­şı mu­az­zam bir ope­ras­yon
yü­rü­tülüyor. İn­san­la­rı ön­ce adım adım alış­tı­rı­yor­lar. Şu an res­mi di­lin ka­bul edil­me­si yo­lun­da ilk adı­mı at­tı­lar. İkin­ci adım, üçün­cü adım bü­tün adım­lar sı­ra­sıy­la ge­le­cek. Ve ma­ale­sef bun­la­rı da ya­par­ken ‘Al­la­h’ adı­nı kul­la­na­rak ‘tek mil­let, tek dev­let, tek bay­ra­k’ la­fı­nı kul­la­na­rak ya­pı­yor­lar. Türk mil­le­ti­ni bö­lü­yor­lar. Türk mil­le­ti Ser­v’­in da­ha ge­ri­sin­de şu an­da. Her­ke­sin Türk mil­li­yet­çi­le­ri­nin far­kın­da ol­ma­sı la­zım. Sö­zün bit­ti­ği yer­dir bu­gün Türki­ye­’de ya­şa­nan­la­r” di­ye bir ko­nuş­ma yap­tı.
Has­ta­ne oda­sın­da ifa­de ver­di
Yak­la­şık 25 yıl­dır kay­ma­kam, va­li yar­dım­cı­lı­ğı gö­rev­le­rin­de bu­lu­nan Genç, BDP
he­ye­tine Sam­su­n’­da gös­te­ri­len tep­ki­ler­le il­gi­li de twit­te­r’­da “Mil­li­yet­çi­li­ği ayak­lar al­tı­na al­dık di­yen­le­rin ayak­lar al­tı­na alın­dı­ğı­nın is­pa­tı­dı­r” di­ye yaz­dı. Bu söz­leri ne­de­niy­le İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan Genç hak­kın­da ida­ri so­ruş­tur­ma baş­la­tıl­dı. Bakanlık, ola­yın in­ce­len­me­si için iki mü­fet­tiş bir­den gö­rev­len­dir­di. Mü­fet­tiş­le­rin Sam­su­n’­a gel­di­ği gün has­ta­ne­de ope­ras­yon için bek­le­yen Gen­ç’­in ifa­de­si has­ta­ne oda­sın­da alın­dı.
Mü­fet­tiş­ler at­tı­ğı twe­et­le­ri sor­du
Genç, mü­fet­tiş­le­rin “Bu twe­eti siz mi at­tı­nız?” so­ru­su­nu şöy­le ce­vap­lan­dır­dı: “E­vet ben at­tım. Ben, BDP’­li­le­rin mil­li tan­si­yo­nu yük­selt­ti­ğin­den ya­kın­dım. Ön pla­na çı­kar­dım. Sam­su­n’­da yaş­lı ka­dı­nın­dan, ha­mi­lesine ka­dar her­kes BDP he­ye­ti­nin ge­li­şi­ne tep­ki
gös­te­ri­yordu. Mil­li has­sa­si­yet­le yük­se­len mil­li­yet­çi­lik var­dı. Ben de mil­li­yet­çi­li­ğin Sam­su­n’­da gök­le­re çı­ka­rıl­dı­ğı­nı, mil­li­yet­çi­li­ğin ayak­lar al­tı­na alı­na­ma­dı­ğı­nı, bun­la­rı söy­le­yen­le­rin ayak­lar al­tın­da kal­dı­ğı­nı yazdım.”
“Baş­ba­ka­nı mı he­def al­dın?”
Mü­fet­tiş­le­rin, “Bu­ra­da Baş­ba­ka­nı mı he­def al­dı­nız?” so­ru­su­nu ise Va­li Yar­dım­cı­sı Mesut Taner Genç, “Bir açık oturumda Milletvekili Mehmet Metiner’in, ‘milliyetçilik benim ayaklarımın altındadır’ sözü aklımdaydı. Kafamda yer eden, BDP’lilerin ayaklar altında kaldığını vurgulamak istedim. Başbakan’ı hedef almadım. Böyle bir düşüncem de olmadı­” de­di. Hak­kın­da ya­pı­lan in­ce­le­me­den son­ra gö­rev ye­ri­nin de­ğiş­ti­ril­me­si,
hak­kında C. Sav­cı­lı­ğı­’na suç du­yu­ru­sun­da bu­lu­nul­ma­sı, di­sip­lin so­ruş­tur­ma­sı yü­rü­tül­me­si ile il­gi­li ko­nu­la­rın ba­sın­da yer al­dı­ğı­nı, bu ko­nu­lar­da ken­di­si­nin bil­gi­si­nin ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Genç, SÖZ­CÜ­’ye, “Geç­miş­te Baş­ba­ka­n’a, hü­kü­met üye­le­ri­ne ha­ka­ret eden­le­rin hâlâ gö­rev­de bu­lun­du­ğu­nu­” söy­le­di.
Yaşadıklarına internet üzerinden tepki gösterdi
Vali, Yardımcısı Genç hakkında inceleme yapılmasına dün twitter hesabından tepki gösterdi. Genç, şunları yazdı: “Şu anki Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakanımız için ‘Hass…tirrr’ diye bir laf kullanmıştı. Ben Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı’na nasıl böyle bir hitapta bulunulur diye adeta kahroldum. Şimdi herkes el ele kol kola, yazıklar olsun. Biz Türk milliyetçiliğini korumak üzere bir söz ettik. İçişlerinin bütün müfettişleri buraya doldu. Samsun’daki görevimizi sonlandırdılar. Hakkımızda Başbakan’a hakaretten dolayı Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Ben bir Türk milliyetçisi olarak gurur duyuyorum, baş eğmedim, kırılabilirim ama eğilmem. Türküm Türklüğüm benim gururumdur, milliyetçiyim.”
Anı­la­rı­nı ki­tabında anlattı
Mesut Taner Genç, Bey­tüş­şe­ba­p’­taki Kaymakamlık anı­la­rı­nı ‘A­teş Hat­tın­da Bey­tüş­şe­bap Kay­ma­ka­mı­nın PKK ile Mü­ca­de­le Gün­lü­ğü­’ ad­lı ki­ta­bın­da top­la­dı.
(Saygı Öztürk – SÖZCÜ Gazetesi)
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com