12 Mart 2013 Salı

Dünyaca ünlü gazetede flaş Türkiye iddiası

ABD’nin dış istihbarat örgütü CIA’nın, Suriye ve Irak’ta El Kaide unsurlarının yükselişe karşı mücadelede giderek artan bir rol oynadığı belirtiliyor. Wall Street Journal gazetesi, CIA’nın Irak’taki rolüne hız verdiğine, El Kaide’ye bağlı örgütlerle daha iyi savaşmak amacıyla elit Iraklı terörle mücadele birimlerine desteğini arttırdığına dikkat çektiği geniş haberinde “ABD yetkilileri, Türkiye’de CIA’nın seçilmiş isyancı gruplar ile birlikte çalışan görevlilerinin olduğunu söylediler” diye yazdı. 
ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, Washington’da Suriye’deki iç savaşın komşu Irak’a sıçramasından korkulduğu bu dönemde CIA’nın, El Kaide’ye bağlı örgütlere karşı daha iyi savaşmak amacıyla elit Iraklı terörle mücadele birimlerine desteğini arttırdığını belirtti.

Irak’taki Kaide’ye bağlı terör örgütünün, Suriye’de faaliyet gösteren ve ABD’nin terör listesinde yer alan El Nusra ile çok yakın bağlarının bulunduğunu kaydeden gazete, Beyaz Saray tarafından alınan kararlar uyarınca CIA’nın Irak’ın Terörle Mücadele Teşkilatı ile yaptığı ortak çalışmalara hız verdiğine dikkat çekti.

Gazete, Irak’ta CIA’nın artan rolünün ABD’nin başka yerlerde El Nusra’ya karşı yaptığı çalışmalara katkıda bulunacağına işaret ettikten sonra, “ABD yetkilileri, Türkiye’de CIA’nın seçilmiş isyancı gruplar ile çalışan görevlilerinin olduğunu söylüyorlar” dedi.

Son aylarda El Nusra savaşçılarının Kuzey Suriye’de bir hükümet üssü ve bir havaalanının kontrolünü ele geçirmeleri gibi eylemlerine vurgulandığı haberde “Grup, isyancıların kontrolündeki Türk ve Iraklı sınırlarındaki bölgelerde en kuvvetli güç olarak görünüyor” dedi.

WSJ, Suriye’deki çatışmaların, Irak için uzun vadeli bir tehdit oluşturduğunu da savunduğu haberinde CIA’nın Irak’taki artan rolünün, örtülü biçimde Irak’a, terörle mücadele operasyonlarının etkinliğini güçlendirmeye katkıda bulunmasını sağlayacağını da yazdı.
ANKA gazetevatan.com
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com