CHP’li vekillerden şok iddia!

27 Şubat 2013 Çarşamba







CHP'li Özgündüz "351 fakir adına aldıkları paraları, düğünlerde harcadılar"

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gündüz ve Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 1 milyon 462 bin TL’nin 351 fakir adına dağılmış gibi gösterilerek, sorumlularca şahsi harcamalarda kullandığını iddia etti ve bu kişilerin cezalandırılmasını istedi.
Özgündüz ve Kulkuloğlu TBMM’de ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, çeşitli iddialarda bulundular. Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın harcamalarında usulsüzlerin Cumhuriyet Savcısınca belirlendiğini ifade eden milletvekilleri, “Dava dosyasına göre, sahte belgelerle, 351 muhtaç ve fakir kişi adına yardım yapılmış gibi gösterilerek, 1 milyon 462 bin 573 lira, şahsi harcamalarda kullanıldığı ifade edilmiştir. Hatta dönemin valisi Osman Güneş’in, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin kızının düğününde taktığı altın bile bu vakfa fatura edilmiş” dediler.
CHP’li Özgündüz, “Davanın duruşmasında, mütevelli heyeti üyelerinin tanık olarak dinlenmesine karar verildi ama her nedense sonraki duruşmada bu ara karardan vazgeçildi” dedi ve yerel basında çıkan bir haberi göstererek Kayseri Başsavcısı’nın görevden alınmaya çalışıldığını iddia etti.
Özgündüz şöyle devam etti:
“Son duruşmada savcı, Kayseri Valiliği’nin soruşturma izni vermemesi nedeniyle vali yardımcıları hakkında açılan kamu davasının düşürülmesini, diğer kişilerin yargılanmasına devam edilmesini talep etti. Savcı ayrıca, dönemin valileri olan ve vakfın mütevelli heyeti başkanlığını yapan kişilerin bu görevlerini vali yardımcılarına devredemeyecekleri, görevlerini yerine getirmemeleri nedeniyle başta Osman Güneş olmak üzere Kayseri valilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını da talep etti.
Bu kadar ahlak dışı ve fütursuzca yapılan hırsızlığı gerçekleştiren kişilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. Sayın Başbakan sık sık fakir fukara, garip gureba edebiyatı yapmaktadır. Eğer bu söyleminde hakikaten samimiyse, Başbakanlık Teftiş Kurulu’na talimat vererek sorumluların cezalandırılması sağlamalı. Sayın İçişleri Bakanı, şu anda kendisine yardımcılık görevini yürüten Osman Güneş’i, derhal görevden almalıdır.”
Özgündüz basın toplantısında ayrıca ifadeleri alınanların tutanaklarını da okuyarak, “Evrak üzerinde kendilerine yardım yapılmış gibi gösterilen ancak bu yardımı alamadıklarını beyan eden bazı kişiler burada tek tek anlatmışlar” dedi. CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu ise “Sinek ufak ama mide bulandırıyor. Rakam 1 milyon 462 bin görünüyor ama 351 hanede çorbanın kaynamadığını, soğukta gece geçirdiğini, acı içinde inim inim inlediğini düşündüğünüzde bir kişi daha olsa insanın yüreğini sızlıyor” dedi. Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye çağrıda da bulunan Kulkuloğlu, “Doğrudur ya da yanlıştır ama Osman Güneş’in kızınızın düğününde verdiği iddia edilen takıyı iade edecek misiniz?” dedi. Kulkuloğlu, ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşinin Kayseri’ye gelişinde şehit ailelerine verilen 3 bin TL’lik yardım çeklerinde aynı yöntemle bu vakıf üzerinden usulsüzce temin edildiğini belirterek, “Sayın Hayrünnisa Gül’ü de buna alet etmişler” iddiasında bulundu.(ANKA)
sozcu.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com