Askeri okullara sağlık darbesi

25 Şubat 2013 Pazartesi







Yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası, çocukları askeri okullarda okuyan ailelere darbe vurdu.

Genel Sağlık Sigortası’nın (GSS) yürürlüğe girmesiyle birlikte 18 yaşından küçük öğrencilerin ilaç ve tedavilerinin masrafları devlet tarafından karşılanmamaya başladı.
Askeri okul öğrencilerinin sağlık problemlerinin devlet tarafından çözülmemesinin devlete güven açısından da düşündürücü olduğunu belirten CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, konuyu Meclis gündemine taşıdı.
BAKANLIK İÇİN GÖREV ZAAFI
“18 yaşından küçük öğrencilerin tedavi ve ilaç alımlarının askeri okullar yerine aileler tarafından karşılanması askeri okula çocuğunu vermiş aileleri üzmektedir.  Çocuğunun sağlık problemini emanet ettiği devlet tarafından çözülmemesi devlete güven açısından da düşündürücüdür.  Ayrıca askeri liselerdeki öğrenci harçlıklarının günlük ihtiyaçların çok alt seviyesinde olması da yadırganmaktadır.” diyen Altay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a yazılı bir soru önergesi vererek, “Çocuklarını Silahlı Kuvvetlere emanet etmiş ailelerin, çocuklarının tedavi ve ilaç bedellerinin kendileri tarafından karşılanması bakanlığınız için bir görev zaafı değil midir?” diye sordu.
Altay’ın Milli Savunma Bakanı’na yönelttiği sorular şöyle:
1-Askeri öğrencilerin ( Lise, Yüksekokul, Harp Okulu) Sosyal Güvenlik Sistemindeki yeri nedir? Öğrenciler Genel Sağlık Sigortasından ne şekilde yararlanmaktadır?
2-Çocuklarını Silahlı Kuvvetlere emanet etmiş ailelerin, çocuklarının tedavi ve ilaç bedellerinin kendileri tarafından karşılanması bakanlığınız için bir görev zaafı değil midir?
3-Askeri okul tür ve kademelerine göre öğrenci başına günlük iaşe bedeli ve aylık harçlıkları kaç TL’dir? Mevcut bedelleri yeterli buluyor musunuz?
4-Son yıllarda Silahlı Kuvvetlere yönelik olarak yürütülen hukuki süreçler askeri okullara olan talebi etkilemiş midir? Son 5 yıldaki Okul türlerine göre giriş puanlarının taban ve tavanı ne olmuştur? Okulların kontenjanları ve yapılan başvuruların sayısı kaçtır?
sozcu.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com