Polis katiline iki kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

25 Ocak 2013 Cuma

Gaziosmanpaşa'da polisin şehit edilmesinde şüpheliye iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Gaziosmanpaşa’da polis memuru Zekeriya Yurdakul’un şehit edilmesi olayının faili olduğu iddiasıyla tutuklanan Sultan Işıklı’nın iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenildi. “Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek” suçlamasıyla hakkında iddianame hazırlanan Işıklı’nın eylemi terör örgütü DHKP-C adına yaptığı belirtildi.
İstanbul Gaziosmanpaşa’da görev dönüşü bir büfede öğle yemeği yiyen polis memuru Zekeriya Yurdakul, biri kadın iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan polis memuru, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Haziran ayında gerçekleştirilen saldırının ardından Sultan Işıklı olayın faili olarak aranmaya başladı. Işıklı , saldırıdan bir ay sonra Gaziosmanpaşa’da polis ile çatışmaya girdi. Çatışma sonucu yaralı olarak yakalanan Sultan Işıklı 23 Temmuz 2012′de tutuklandı.
“EYLEM DEVLET DÜZENİNİ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK”
Terörle mücadele soruşturmalarına bakan savcılık tarafından yaklaşık 6 aydır yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından bugün tamamlanan iddianame onaylanmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Oktay Erdoğan’a gönderildi. İddianamede Işıklı’nın polis memuru Zekeriya Yurdal’u şehit olmasına neden olan saldırı ile Mayıs ayında Fatih’te Mc Donald’s'a bomba konulması olayının faili olduğu belirtildi. Işıklı’nın bu saldırılar ile devlet düzenini ortadan kaldırmayı amaçladığının belirtildiği iddianamede, şüphelinin terör örgütü DHKP-C örgütünün üyesi olduğu ve örgüt adına bu eylemleri gerçekleştirdiği ifade edildi.
“2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET”
Işıklı’nın, “Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Polis Memuru Zekeriya Yurdakul’u kasten öldürmek suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen Işıklı’nın terör örgütü üyesi olmak suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Oktay Erdoğan’ın iddianameyi onaylaması halinde, dosya terörle mücadele mahkemeleri olan İstanbul 22. ve 23. Ağır Ceza mahkemelerinden birine gönderilecek.
Selahattin GÜNDAY / İSTANBUL, (DHA) sözcü.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com