Karne hediyesi: Gülen’li kitap ayracı

27 Ocak 2013 Pazar

Antalya Hacı Melike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi'nde öğrencilere tuhaf karne günü hediyesi.

Antalya Hacı Melike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi’nde öğrenciler geçtiğimiz gün karne günü heyecanı yaşadı. Her sene yapıldığı gibi okul yönetimi tarafından, lise öğrencileri arasında dereceye giren ilk üç öğrenciye karne hediyesi olarak kitap hediye edildi.
Öğrencilere hediye edilen kitap, dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un Cemile – Sultanmurat adlı eseriydi. Hediye edilen kitabın içinde bir de ayraç yer alıyordu.
Öğrenciler Fethullah Gülen’in resminin bulunduğu ve onun kitaplarının tanıtımının yer aldığı kitap ayracı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.
‘DİN ZORUNLULUKTUR’
Antalya’daki anadolu lisesi hakkında geçmişte de şikayetler vardı. Öğrenciler, okul müdürünün gün boyu odasından çıkmayıp din kitapları okuduğunu, din öğretmenlerinin Atatürk’ün din konusunda söylediklerini karaladığı, Atatürk’ün “Din bir vicdan meselesidir” sözlerini eleştirip “Hayır böyle değildir. Din bir zorunluluktur. Aileniz hangi dini isterse o dini kabul etmek zorundasınız. İstediğiniz dini seçemezsiniz” gibi sözler sarf ettiğini iddia ediyordu.
Başarılı öğrencilere hediye edilen Fethullah Gülen’li kitap ayracı da okulda yeni bir tartışmaya yol açtı ve öğrencilerin büyük tepkisini topladı.
Deniz AYHAN / Sozcu.com.tr
Sitene Ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler...

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum
www.yuzde55.com